Predstava Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! Oliverja Frljića nadaljuje uspešna gostovanja po tujini

Avtor: SMG

Po New Yorku in nizu evropskih mest, ki so ga zaokrožili v Helsinkih, se bo SMG tokrat že drugič predstavilo v Srbiji. Po Novem Sadu, kjer so na festivalu Sterijevo pozorje dvignili na noge tamkajšnje občinstvo, bodo predstavo odigrali v tekmovalnem programu enega najvplivnejših evropskih festivalov, beograjskega Bitefa.


foto Žiga Koritnik

Predstava Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! bo na festivalu na sporedu v nedeljo, 18. septembra ob 17.00 v Bitef teatru. Glavni program letošnjega, že 45. festivala Bitef se je odprl v torek, 13. septembra, s predstavo Prometej, pokrajina 2 belgijskega umetnika Jana Fabra, ki smo si jo pred kratkim lahko ogledali tudi v Ljubljani.

Do 24. septembra bodo v konkurenci za nagrade odigrali petnajst predstav: šest iz Belgije, Francije, Nemčije, Švice in Romunije (ob Janu Fabru naj omenimo Franka Castorfa z berlinskim gledališčem Volksbühne in belgijski Les ballets C de la B), v sekciji Regije v fokusu pa devet iz Srbije, Hrvaške in Slovenije. Tudi v tej sekciji je veliko slovenskemu občistvu znanih imen, med njimi Josef Nadj, Ivana Sajko s predstavo Rose is a rose is a rose is a rose, ki jo je Mladinsko gostilo na letošnjem festivalu Prelet, Nataša Rajković in Bobo Jelčić, ki sta se pred nekaj sezonami s projektom Z druge strani prav tako predstavila v SMG (na Bitefu si bo moč ogledati njuno Izložbo v produkciji ZeKaeM). Od slovenskih gledališč bo na festival odpotovalo tudi MGL z Mačko na vroči pločevinasti strehi v režiji Ivice Buljana, ki se pravkar loteva nove režije v Mladinskem: na oder bo postavil Koltèsov še nikoli uprizorjani scenarij Nickel Stuff.

Po informacijah, ki smo jih prejeli iz Beograda, je za predstavo Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! in režiserja Oliverja Frljića, ki se bo prestavil še s predstavo Otac na službenom putu, že sedaj veliko zanimanje.

Spletna stran festivala Bitef: http://www.bitef.rs/


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/predstava-preklet-naj-bo-izdajalec-svoje-domovine-oliverja-frljica-nadaljuje-uspesna-gostovanja-po-tujini