Gledališče Glej vabi k vpisu v svoja izobraževalna programa

Avtor: Gledališče Glej

Gledališče Glej z novo sezono nadaljuje začeto tradicijo. Vabimo vas k vpisu v PreGlejev laboratorij in Šolo ustvarjalne kritike. Celoletna vpisnina znaša 40 evrov, za oba programa pa 50 evrov. Vaše prijave ali vprašanja naslovite na: simonah@glej.si

PreGlejev Laboratorij
je celoletna delavnica dramskega pisanja, ki letos šteje že četrto leto. Delavnica je zasnovana na konkretnem delu z avtorji na njihovih nastajajočih besedilih in kot »šola pisanja«, kjer avtorji ob nalogah pilijo svojo tehniko in razširjajo ter poglabljajo znanje o dramskem. Dela, nastala in razvijana v PreGlejevem Laboratoriju so bila uprizarjana (v MGL, PGK in seveda Gleju) ter objavljena v zbornikih in revijah.
V PreGlejevem Laboratoriju se prvo in tretjo sredo (od 19. do 22. ure) v mesecu srečujejo slušatelji različnih starosti in profilov, od študentov do že uveljavljenih piscev in dramatikov.
Mentorica je Simona Semenič.

Šola ustvarjalne kritike
ŠUK je celoletna kritiško-refleksivna platforma, na kateri mladi pisci ostrijo svojo pisavo, pogled in misel v zvezi s klasičnimi in sodobnimi scenskimi umetnostmi. Slušatelji se spoznavajo z različnimi historičnimi in sodobnimi umetniškimi konteksti s področja, z različnimi umetniškimi postopki in načini, kako ti komunicirajo z občinstvi, skupaj se soočajo z vprašanji pozicije scenskih umetnosti v sodobnih družbeno - političnih razmerah in ugibajo o potencialnostih tovrstnih praks v prihodnosti.
Slušatelji ŠUKa so vključeni v socialni, strokovni in refleksivni kontekst, ki ga Glej vzpostavlja s svojo dejavnostjo. Sodelujejo pri programih Miniaturk, Prvenca, PreGleja in soustvarjanje Glejevega lista.
Šola ustvarjalne kritike se srečuje vsako drugo in četrto sredo (od 19. do 22. ure) v mesecu.
Mentor je Rok Vevar.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gledali%C5%A1%C4%8De-glej-vabi-k-vpisu-v-svoja-izobra%C5%BEevalna-programa