V Novem mestu nadaljevanje 5. festivala Pljunek smeha

Avtor: STA

V Kulturnem centru Janeza Trdine (KCJT) v Novem mestu se v okviru novomeških poletnih večerov drevi začenja drugi del 5. festivala Pljunek smeha. Začeli ga bodo s kabaretom, v torek bo na njegovem sporedu klovnovska predstava, v četrtek pa ga bodo zaključili z muzikalom, je povedala vodja programa KCJT Saša Šepec.


foto Arhiv Zavoda Bufeto

Festival komedije in smeha, ki je v julijskem delu že prinesel tri predstave, prirejajo v veliki dvorani KCJT, drevi ob 20. uri pa ga bodo nadaljevali s kabaretom Kuba libre - kabaret zlatih let Marka Vezoviška v izvedbi Cafe teatra oziroma Lare Jankovič in Gregorja Strniše, je nadaljevala Šepčeva.

V torek ob 18. uri bo sledila klovnovska predstava za otroke in njihove starše Potovanje v deželo klovnade zavoda Bufeto, ki jo bodo po njenem uradnem delu v preddverju kulturnega centra spontano nadaljevali z delavnico za vse njene udeležence.

Festival bodo v četrtek zaključili z muzikalom Ljubim te - spremeni se v režiji Gašperja Tiča in izvedbi Simone Vodopivec Franko, Romane Krajnčan, Danijela Malalana ter Marjana Buniča.

V spored festivala Pljunek smeha po besedah Šepčeve skušajo vsako leto vključiti po eno novo gledališko zabavno zvrst - letos je to klovnovska predstava - , z obiskom preteklih štirih festivalov pa so prireditelji dokaj zadovoljni.

Festivalu komedije se je vnovič pridružil novomeški Zavod okus, ki bo festivalske večere popestril s kulinarično ponudbo, pri nakupu cenovno lažje dostopnih vstopnic pa ob treh kupljenih prireditelji četrto podarijo, je še povedala Šepčeva.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-novem-mestu-nadaljevanje-5-festivala-pljunek-smeha