Jutri začetek festivala Mladi levi

Avtor: Bunker

Jutri, 19. avgusta, ob 19.30 se z večerno otvoritveno slovesnostjo na ploščadi Slovenskega etnografskega muzeja začenja 14. mednarodni festival Mladi levi.


Otvoritev je letos zasnovana kot druženje umetnikov, prebivalcev četrti, zvestih obiskovalcev festivala in vseh mednarodnih gostov. Rezanje traku bo nadomestila premikajoča se instalacija britanskega kolektiva Station House Opera Domine, kjer bodo domine-zidaki prekrižarile celo četrt Tabor in zadnja bo padla prav na oder ploščadi ter tako simbolno otvorila festival. Tisti, ki domin ne bodo spremljali ob poti, jih lahko gledajo na živem video prenosu na ploščadi. Sledila bo predstavitev vseh projektov večera (Zemljevid želja, instalacije kolektiva Škart, igrišče pod šotorom …), nagovor direktorice festivala Nevenke Koprivšek in ob 20.00 predstava japonske skupine contact Gonzo. Po predstavi se bo večer prevesil v ples in druženje.

Festivala letos traja do 28. avgusta ter ohranja svoj fokus na sodobnem gledališču in plesu. Prinaša še vzpenjajoče se, »mladolevovske« umetnike in tudi že uveljavljene avtorje kot so Josef Nadj, Ivana Mueller, Gob Squad, Station House Opera … Del festivala, ki z odra posega tudi v mestno tkivo na javne površine in se trudi ustvariti most med mednarodno uprizoritveno sceno in lokalnim prebivalstvom in ki združuje Bunkerjeva prizadevanja za oživljenje četrti skozi občutljive umetniške prakse, poteka pod naslovom Prostori igre in prinaša vse od sprehodov, delavnic, vizualnih postavitev …


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/jutri-zacetek-festivala-mladi-levi