Festival Kluže ob obletnici z desetdnevnim dogajanjem

Avtor: STA

Ob letošnji deseti obletnici bo Festival Kluže ponudil enajst dogodkov med 1. in 10. julijem. Med gledališkimi predstavami bodo tudi tri za otroke, letošnje dogajanje pa se bo zaključilo z romskimi ritmi v izvedbi skupine Šukar.


Lovske scene iz Spodnje Bavarske / foto Miha Fras

Kot je povedala Ksenija Kučič iz Kulturnega društva B-51 iz Ljubljane, je letošnje dogajanje bogatejše, tudi gostujoče predstave so reprezentativnejše. Dogodki se bodo zvrstili v enem sklopu med 1. in 10. julijem.

Festival bo v petek v trdnjavi Kluže odprla predstava Prešernovega gledališča Kranj Lovske scene iz Spodnje Bavarske Martina Sperra. Vse do 10. julija bodo nato vsak večer ob 21. uri na sporedu gledališke predstave v izvedbi slovenskih in dveh tujih gledališč iz Italije in Avstrije.

Dogajanje bosta obogatila glasbeno-gledališki projekt Janje Majzelj Krizantema na Klavirju, navdihnjen s poezijo Svetlane Makarovič in plesna predstava Rojena zunaj svoje vasi, v koreografiji Rosane Hribar in izvedbi Maše Kagao Knez. Otroci si bodo lahko ogledali lutkovni muzikal Peter Strah.

Vse tri otroške predstave Peter Strah, Rdeča kapica in Sneguljčica bodo na ogled najmlajšim na osrednjem trgu v Bovcu. Prav tako bo na bovškem trgu tudi letošnji edini koncert skupine Šukar, ki bo sklenil festivalsko dogajanje.

Festival Kluže, katerega glavni namen je obogatitev kulturnega in turističnega utripa med poletno sezono na Bovškem, že od začetka navdihujeta monumentalna trdnjava Kluže in njena okolica. Ob pomoči občine Bovec in ministrstva za kulturo ga pripravljata Kulturno društvo B-51 iz Ljubljane in Lokalna turistična organizacija Bovec.

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/festival-klu%C5%BEe-ob-obletnici-z-desetdnevnim-dogajanjem