Sezona 2011 - 2012 v Mini teatru

Avtor: Mini teater

Vabljeni, da iz širokega nabora predstav iz nove sezone, pa tudi med ponovitvami iz prejšnjih sezon v Mini teatru najdete veliko lepega zase.



Najambicioznejša dosedaj se sezona 2011/12 v Mini teatru začenja z gledališko akcijo Poker. Na Križevniški ulici, od Mestnega muzeja, Skalce, privatnih stanovanj, vrtov, galerij, pa vse do odra Mini teatra se izvajajo performansi v čast Tomažu Šalamunu. Ivica Buljan je povabil svoje igralce, od Olge Kacjan do Marine de Missolz in Raoula Fernandeza v branje-igranje-utelešenje-uglasbljenje šalamunovske poezije.

Senka Bulić s skupino mladih igralcev režira najprovokativnejši komad Jeana Geneta. Hotel Spendid's je gangsterska saga o ljubezni, izdaji in neznosni erotski napetosti. Zoltan Balasz je mlado svetovno ime novega madžarskega gledališča. Postavil bo Tristana in Izoldo, temeljno evropsko legendo o nesrečni ljubezni, v originalni formi bunraku lutkovnega gledališča. Niko Goršič je pionir postmodernega slovenskega gledališkega performansa. Njegovo delo stol(i) je obračun s samim seboj, osebnimi in javnimi mitologijami slovenskega in jugoslovanskega gledališča. Za finale pa preklet in oboževan komad V samoti bombaževih polj in končno srečanje Ivice Buljana s svetim Koltesovim tekstom. V njemu se srečata Robert Waltl in Marko Mandić, dva režiserjeva fetiš igralca.

V programu za otroke v Mini teatru vrata na široko odpirajo dvema kultnima slovenskima pravljicama, Pekarni Mišmaš Svetlane Makarovič v likovni podobi Kostje Gatnika in virtualna Zvezdica Zaspanka Franeta Miličinskega Ježka, v likovni podobi Gorazda Vahna, ki bo premiero doživela v okviru EPK 2012 v Slovenj Gradcu. Program za otroke bo zaokrožila s priredbo stare slovaške pravljice Zmaj in princese, slovaška lutkarica in režiserka Petronela Dušova.

V Mini teatru pa bosta seveda še vso sezono potekala tudi dva evropska projekta, ki sta sofinancirana s strani EU v okviru projekta Kultura 2007-2013, Nomadska lutkovna akademija 2 / Puppet Nomad Academy 2 in projekt Levček / Baby Lion.

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/sezona-2011-2012-v-mini-teatru