Ana Desetnica v Novi Gorici

Avtor: SNG NG

Po lanskem velikem uspehu z gostujočim argentinskim zračnim spektaklom Voalá SNG Nova Gorica tudi letos ob zaključku sezone organizira gostovanje 14. mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica!


foto Oto Žan

PROGRAM 14. mednarodnega festivala uličnega gledališča ANA DESETNICA v Novi Gorici:

Sreda, 29. 6., ob 19.00. Pred glavnim vhodom SNG Nova Gorica.
CIRQUE DÉCO (Circo Vertigo, Italija)
ulični cirkus
Cirque Déco je srečanje med sodobnostjo in tradicijo novega cirkusa. Predstava, ki sledi tradiciji kakovosti in vzdušja tradicionalnega cirkusa, od belega klovna do eksotičnih točk, in je iskren poklon žanru ter praznovanje ženske popolnosti. Predstava med cirkusom in vodvilom, ki jo prekinjajo klovneskne osebe, eterični in sanjski liki, v maniri cirkusa prejšnjega stoletja. Predstava je zaključna produkcija 16 energičnih atletskih in akrobatskih študentov profesionalne cirkuške šole Vertigo iz Milana.

Sobota, 2. 7., ob 10.30. Stopnice pred Goriško knjižnico Franceta Bevka
ZLATI OSEL (Gledališče Ane Monro, Slovenija)
ulična predstava
Zgodba o antičnem popotniku, ki ga je pustolovski duh gnal v daljno Tesalijo. A požirek čarobnega napoja, ki ga spremeni v osla, spremeni tudi njegov pohod v eno najbolj razburljivih dogodivščin. Po literarni predlogi antičnega romana Metamorfoze ali Zlati osel rimskega pisatelja Apuleja in v režiji Craiga Westona.

Nedelja, 3. 7., ob 21.00. Ploščad med SNG Nova Gorica in Goriško knjižnico Franceta Bevka
GLASBENA SKRINJICA (Los Fandangos, Španija)
ulična predstava
Glasbena skrinjica je predstava o ulični beračici Lulu, ki svojo stanovanjsko prikolico spremeni v velikansko glasbeno skrinjico, sama pa postane lepa balerina. Njeno preobrazbo in potovanja v različna obdobja življenja spremlja posrečena kombinacija zatikanj, bleščečih kostumov in posebnih efektov, ki ne bodo le navdušili gledalcev, ampak se bodo dotaknili tudi njihovih src.

Nedelja, 10. 7., ob 19.00. Ploščad med SNG Nova Gorica in Goriško knjižnico Franceta Bevka
EXODO (Teatro taller de Colombia, Kolumbija)
ulična predstava
Predstava je vrhunsko vizualno doživetje, z živimi akcijami in slikami, magičnimi in poetičnimi. Prizori skupine in posameznikov se prepletajo in tkejo nit predstave, polno drame, plesne glasbe in hodulj, a obenem vabijo občinstvo k razmisleku o kolumbijski sedanjosti. Exodo je kolektivna drama o prisilni selitvi pregnancev, ki so prisiljeni poiskati zatočišče v oddaljenih krajih, teh, ki morajo na pot, da si rešijo golo življenje, ki bežijo pred nasiljem ter si iščejo boljšo prihodnost, drugačno od lakote ali vojne. Ti ljudje živijo in umirajo v bolečini in negotovosti, polni domotožja. So pohodniki, ki venomer prihajajo in odhajajo, padajo in vedno znova vstajajo. So preživelci na begu od smrti, ki jih zalezuje za vsakim vogalom domače dežele.

Ogled vseh predstav je brezplačen.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ana-desetnica-v-novi-gorici