Subpoetics: delavnica za igralce in performerje

Avtor: Maska

Gledališče Glej in Maska Ljubljana (v okviru Seminarja sodobnih scenskih umetnosti) vabita na intenzivno delavnico Subpoetics: Generiranje materiala za samostojne in skupinske nastope, ki bo potekala od 24. do 26. junija 2011, vsak dan med 10.00 in 19.00 v Gledališču Glej na Gregorčičevi 3 v Ljubljani.Delavnica bo potekala pod vodstvom dr. Setha Baumrina. Subpoetiko sta na podlagi metodologije Stanislavskega razvila Torgeir Wethal in Robert Carerri (predstavnika gledališča Odin iz Osla).

Subpoetika je tehnika, ki igralcem omogoča oblikovanje in uporabo treh vzporednih linij znotraj odrske situacije: fizično, vokalno ter t. i. »pod-linijo«. Z njimi bi naj igralec dosegel celostno in večplastno oblikovanje tekstualnega (izgovorjave in interpretacije, ki je na eni strani intimna / osebna in na drugi javna).

Udeleženci delavnice bodo pod vodstvom mentorja raziskovali načine, kako ponotranjiti, pozunanjiti, skrčiti in razširiti tekste in kako jih preplesti v skupinskem kot tudi solo nastopu.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Dr. Seth Baumrin je že več kot dvajset let visokošolski predavatelj, deluje pa tudi v poklicnem gledališču v New Yorku. Njegovo raziskovalno področje so povezave vohunstva in uprizoritvenih umetnosti v Vzhodni Evropi. Delal je tudi v razvojnem izobraževanju na City University of New York in v različnih učnih centrih na Manhattnu.

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA:
Delavnica je fizično zahtevna, zato jo priporočamo predvsem študentom igre ter profesionalnim igralcem vseh starosti. Pričakuje se obvladovanje vokalnih tehnik v gledališču ali glasbi in/ali poznavanje gibalnih tehnik (pantomime, plesa ali športnih disciplin).

Lahko pa se je udeležite tudi kot opazovalci.

PREDHODNE PRIPRAVE:
Udeleženci morajo biti pripravljeni. Pričakovano je poznavanje vsaj dveh besedil (vsako v dolžini 250 besed). Lahko so v katerem koli jeziku, vendar naj bodo poetična, njihov  datum nastanka pa naj sega pred rojstvo udeleženca. Udeleženci morajo na delavnico prinesti izbor desetih slik ali fotografij s človeško ali živalsko podobo v akciji ter beležnico za zapiske.
Število mest je omejeno (največ 12 oziroma najmanj 8 udeležencev)

PRIJAVA
Prijave se zbira do 21. junija 2011 na info@glej.si.

CENA
Kotizacija znaša 30,00 EUR. Znesek se plača prek bančnega nakazila. Podatke za nakazilo boste prejeli ob potrditvi prejema vaše prijave po elektronski pošti.

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/subpoetics-delavnica-za-igralce-in-performerje