“Srce hiše”

Avtor: KUD France Prešeren

V torek, 14. junija ob 19.uri si v KUDu France Prešeren lahko ogledate predstavo Dramskega krožka študentov in študentk Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani z naslovom Srce hiše.



Dramski krožek študentov in študentk Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani je začel delovati spomladi leta 2010. Gre za izvenštudijsko dejavnost, ki jo mentorsko vodita doc. Vinko Möderndorfer kot režiser in prof. dr. Boris A. Novak kot dramaturg.

Dramski krožek je svoj gledališki krst doživel junija 2010 v KUD-u France Prešeren v Ljubljani z bralno predstavo Enorazdejanke. Kot je nakazoval že naslov, je šlo za enodejanke, ki so uprizarjale razpadanje današnjega sveta, predvsem na intimni ravni, tudi s pomočjo poezije in (avto)ironije, absurda in groteske.

Na letošnjem Tednu slovenske drame v Kranju je Dramski krožek predstavil nekaj prizorov iz nastajajoče predstave.  

Srce Hiše je celovečerna predstava, ki je nastala v interakciji vseh sodelujočih. Zaradi velikega števila »krožkarjev« so si kot prostorski in tematski okvir zastavili hišo, v kateri študentje najemajo sobe. Gre za dramsko pisavo, ki naj bi na verodostojen način artikulirala način življenja mlade generacije v širokem razponu od javnih in družbenih tem do intime. Predstava je povzela naslov po pretresljivi pesmi Srce Hiše študentke prvega letnika Zale Krajnc. Posamezne prizore so napisali Anja Bunderla, Helena Čehovin, Brina Klampfer, Aljaž Krivec, Tjaša Mislej, Črt Poglajen, Anja Radaljac in Miran Šoba.

Vstop prost.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/srce-hi%C5%A1e