Neposredni prenos Puccinijeve Tosce iz Valencie v Stari dvorani SNG Maribor

Avtor: SNG Maribor

Ljubitelji opere si bodo v ponedeljek, 13. junija 2011, ob 20. uri v Stari dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor na velikem platnu lahko ogledali neposredni prenos znamenite opere Giacoma Puccinija Tosca iz gledališča Palau de les Arts Reina Sofía v Valencii v Španiji. Vstop je prost.



Tosca
je ena najlepših oper italijanskega verizma, polna dramske napetosti in najlepših arij, povezanih v zgodbo intrig, nasilja in strasti. V naslovni vlogi bo nastopila Oksana Dyka, kot Cavaradossi bo nastopil Jorge de León, Bryn Terfel pa v vlogi Scarpie, ob spremljavi orkestra Orquestra de la Comunitat Valenciana in zbora Cor de la Generalitat Valenciana, pod taktirko maestra Zubina Mehte.

Prenos v okviru VIVA EUROPA 2011 se vključuje v aktivnosti Evropske unije v okviru Evropskega leta prostovoljstva 2011.

Kulturna iniciativa VIVA EUROPA si od leta 2009 prizadeva promovirati evropsko občutenje skupnosti skozi opero – relevantno kulturno obliko, ki izhaja iz evropske tradicije –, v kateri naj uživa vse evropsko občinstvo. Umetniški dogodek je vključen v aktivnosti Evropske unije v sklopu t. i. Evropskih let pod pokroviteljstvom evropskega komisarja. Namenjen je vsem prebivalcem Evrope. V mestih, ki želijo sodelovati v projektu, si je mogoče ogledati neposreden prenos operne predstave iz gledališča Palau de les Arts Reina Sofía v Valencii v Španiji.

Z neposrednim prenosom na veliko platno v Stari dvorani SNG Maribor se v mrežo mest, ki sodelujejo v projektu VIVA EUROPA, vključuje tudi Maribor, v organizaciji Javnega zavoda Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture. Vstop je prost.

Več informacij: www.vivaeuropa.eu

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/neposredni-prenos-puccinijeve-tosce-iz-valencie-v-stari-dvorani-sng-maribor