Predstavitev repertoarja SLG Celje v sezoni 2011/12

Avtor: SLG Celje

SLG Celje je predstavilo repertoar prihajajoče sezone 2011/12. Na celjskem odru bodo uprizorjene: igra v štirih dejanjih, komedija, črna komedija, drama v treh dejanjih, burleska in predstava za otroke.



SLG Celje bo sezono 2011/12 pričelo z igro o zgrešenih ljubeznih, o generacijskih konfliktih in o gledališču ter umetnosti Utva v režiji Janeza Pipana. Sledila bo sodobna komedija o ljubezni Moje bivše, moji bivši v režiji Andreja Jusa. Predstavo za otroke Pikica in Tonček bo na celjski oder postavil Jaka Andrej Vojevec. Na Odrupododrom si bomo lahko ogledali črno komedijo Obdlanjenje v Spokanu v režiji Matjaža Latina. Sledila bo Sartrova drama Muhe pod režijsko taktirko Janeza Pipana in v koprodukciji z Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture. Sezono bo sklenila gostujoča predstava v abonmaju SLG Celje, burleska Ko sem bil mrtev SNG Drama Ljubljana v režiji Diega de Bree.

Uprizoritev besedila Shocking shopping, za katerega je avtor Matjaž Zupančič v letošnjem letu prejel Grumovo nagrado, je zaradi zahtevnosti projekta prestavljena na začetek sezone 2012/13.

V prihajajoči sezoni bo SLG Celje priredilo že 21. festival Dnevi komedije. Festival se bo ob koncih tednov z bogatim programom odvijal med 17. februarjem in 11. marcem 2012. Mestna občina Celje kot pokroviteljica in SLG Celje kot organizator sta razpisala natečaj za izvirno komedijo (žlahtno komedijsko pero), nagrada pa bo podeljena prav na Dnevih komedije 2012.

Predvpis abonmaja SLG Celje bo potekal med 6. in 17. junijem 2011, vsak delavnik med 9. in 12. ter med 15. in 17. uro.  

Več o repertoarju in abonmajih SLG Celje si lahko ogledate na www.slg-ce.si.

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/predstavitev-repertoarja-slg-celje-v-sezoni-2011-12