Na Reki razpis za podiplomski študij igre v razredu Radeta Šerbedžije

Avtor: STA

Reška univerza je objavila razpis za prvo generacijo študentov na novem podiplomskem študiju igre, medijev in kulture, ki ga bo vodil znani hrvaški igralec s hollywoodsko kariero Rade Šerbedžija. Bodočim študentom bosta svoje znanje posredovala tudi priljubljena igralca Vanessa Redgrave in Liam Neeson.



Dveletni umetniški program, ki se bo začel v akademskem letu 2011/2012, je poseben, ker prepleta teorijo in prakso igre. To je novost ne le na Hrvaškem, temveč tudi v regiji, je poudarila prorektorica za študij in študentska vprašanja Snježana Prijić-Samaržija, ki je v četrtek predstavila študij.

Študij bo trajal štiri semestre, poleg predavanj bodo organizirali tudi "master class" delavnice ter številne izbirne predmete. Prijić-Samaržijeva je še napovedala, da sta vodenje delavnic poleg Redgraveove in Neesona potrdila še igralka Amanda Plummer in režiser Peter Medak, je poročal hrvaški Novi list.

Sprejemni izpiti bodo konec avgusta, v prvem akademskem letu pa bodo sprejeli 15 študentov. Razpis je odprt tudi za tuje državljane in tiste, ki imajo diplome na tujih univerzah, cena semestra pa je 20.000 kun (približno 2.700 evrov). Več informacij o študiju je mogoče dobiti na spletni strani www.acting.uniri.hr, je še poročal reški časnik.

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-reki-razpis-za-podiplomski-%C5%A1tudij-igre-v-razredu-radeta-%C5%A1erbed%C5%BEije