Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! na festivalu Nova drama v Bratislavi

Avtor: SMG

V Bratislavi je med 17. in 21. majem potekal sedmi festival Nova drama, na katerem so se predstavila slovaška gledališča s sodobnimi, tako domačimi kot tujimi besedili. V slabem tednu si je občinstvo lahko ogledalo izbor najnovejših dramskih in gledaliških produkcij.


Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! / foto Žiga Koritnik

Festival v posebnem segmentu programa Fokus vsako leto vključi tudi tuja gledališča. Pred dvema letoma so gostili Srbe, ki so se predstavili z Barčico za punčke (Brod za lutke) Milene Marković in Barbelom, o psih in otrocih (Barbelo, o psima i deci) Biljane Srbljanović, še prej Fince, Romune in Ruse.

Letos je bila v Fokusu Slovenija, povabljeno gledališče pa Slovensko mladinsko gledališče s predstavo Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! Oliverja Frljića. Predstava, ki je že postala ena največjih mednarodnih uspešnic SMG zadnjih let, je 21. maja zaključila festival.

Po Bratislavi je povabljena tudi v Novi sad, Beograd, Helsinke, Wrocław in še kam. V bogatem obgledališkem dogajanju festivala je bila predstavljena tudi slovenska sodobna dramatika.

Predstavo Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! si boste še zadnjič v letošnji sezoni v Mladinskem gledališču ogledali v petek, 3. junija, ob 20.30 na festivalu Prelet.

spletna stran festivala v Bratislavi:

http://www.theatre.sk/en/homepage/

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/preklet-naj-bo-izdajalec-svoje-domovine-na-festivalu-nova-drama-v-bratislavi