Improvizija 2011: Bolj evrovizijska kot Evrovizija!

Avtor: CD in STA

Danes, 11. maja 2011 ob 20. uri v Linhartovi dvorani ne zamudite IMPROVIZIJE 2011 v izvedbi kolektiva Narobov ter v produkciji KUDa France Prešeren in Cankarjevega doma.


foto Urška Boljkovac


Improvizacijska parodija Evrovizije letos praznuje 10. obletnico! Senzacija presežnega kiča – glamurozni voditeljski par, spontane popevke, drame v zakulisju! Tudi letos pričakujemo razprodano in razgreto Linhartovo dvorano, saj Improvizija 2011 obljublja še več zabave in pompoznosti!

Improvizija bo žanrsko, kostumsko in scensko pestra. Predvsem pa bo živa, z močnim sodelovanjem občinstva, ki bo dalo predloge za naslove pesmi, je poudarila vodja projekta. Glede na izbrane naslove bodo nastopajoči improvizirali besedila in melodije popevk.

Osem pevcev, Boštjan Gorenc - Pižama, Alenka Marinič, Juš Milčinski, Sonja Vilč, Vanči Žorž, Peter Frankl, Ana Lavrinc in Eva Škofič - Maurer bo sodelovalo v desetih tekmovalnih popevkah. Spremljal jih bo šestčlanski bend, maestro Goran Završnik, Polona Janežič na klaviaturah, Igor Bračič na kitari, Boštjan Gombač na klarinetu in drugih pihalih, Matej Tekavec na basu in Rok Koritnik na bobnih. Kostumografijo za Improvizijo je oblikoval Mario Dragojević, scenografijo pa Tomaž Lapajne Dekleva.

Občinstvo, razdeljeno v regije Evrope, bo s "televotingom" izbralo zmagovalca večera, ki ga bosta vodila Ana Marija Mitić in Tomaž Lapajne Dekleva. Kot ju opisujejo organizatorji, sta nepozabno glamurozen, briljantno uigran in s šalami oborožen voditeljski par. Nejc Simšič bo poročevalec iz "green rooma", Vid Sodnik, Gregor Moder, Jan Hrušovar in Mojca Weber pa bodo poročevalci z različnih koncev Evrope.

Izvajalci popevk nosijo imena Lady Haha, Diana Draž in Dunajski dečki, zasedba Sirotka, ki bo na sodoben način zapela slovensko ljudsko pesem, pevka Magnifica pa se bo predstavila s štirimi pomanjkljivo oblečenimi dekleti in hudim avtom, je dejala Maja Dekleva Lapajne. Poleg njih bo nastopila zasedba elektronskega punka Gluha koza, partizanski pevski zbor narodne herojinje Brede Vrhovec, terasa band Duo Romantica, skupina Kokos in Vrtnica, blues duet Adela Žar in Feliks Smola ter Ognjesrčni varuhi skrivnosti.

***
Kolektiv Narobov je predan raziskovanju in ustvarjanju žive umetnosti, pa naj gre za ulične intervencije, gledališke dogodke, radijske posege ali interaktivne predstave. Pomembna stebra njihovega ustvarjanja sta improvizacija in kolektivno delo. V šestih letih obstoja so si Narobovci pridobili močno prepoznavnost tako doma kot v tujini: med drugim so prejeli prvo nagrado festivala Improvaganza (Edmonton, Kanada), kjer so gostovali s predstavo Klic ter nagradi občinstva za predstavi De.Kons in Klic na festivalu Impronale (Halle, Nemčija, 2007 in 2010)., v letu 2007 pa Ježkovo nagrado za projekt Velika sestra.

www.narobov.org

umetniško vodstvo: Maja Dekleva Lapajne
organizacijsko vodstvo: Maja Dekleva Lapajne, Juš Milčinski
glasba: Goran Završnik, Polona Janežič, Rok Koritnik, Matej Tekavčič, Igor Bračič, Boštjan Gombač
voditelja večera: Ana Marija Mitić, Tomaž Lapajne Dekleva
pevci, igralci: Alenka Marinič, Sonja Vilč, Boštjan Gorenc – Pižama, Peter Frankl, Ana Lavrinc, Eva Škofič - Maurer, Silvana Žorž, Juš Milčinski, Gregor Moder, Mojca Weber, Nejc Simšič, Jan Hrušovar, Vid Sodnik
kostumografija: Mario Dragojević
scenografija: Tomaž Lapajne Dekleva
video: Maja Smrekar
odnosi z javnostmi: Juš Milčinski, Kristina Jermančič
foto: Urška Boljkovac
izvedbena ekipa: Veronika - Hana Grubič, Matej Kolenc, Marko Hrovat, Samo Dekleva, David A. Francky
produkcija: KUD France Prešeren in Cankarjev dom
dogodek podpira: Mestna občina Ljubljana
hvala: Šentjakobsko gledališče, KD Priden možic, Mladina, Radio Študent, Vest.si

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/improvizija-2011-bolj-evrovizijska-kot-evrovizija