Krajnčeva in Zrnec med nominiranci za nagrade Gorki list Movie Awards 2011

Avtor: STA

V Beogradu bodo v organizaciji MTV Adria 6. junija prvič podelili regionalne nagrade za filmske dosežke Gorki list Movie Awards. Nagrade bodo podelili v treh kategorijah - za najboljšo igralko, najboljšega igralca in najboljši film. Slovenski nominiranci so igralca Iva Krajnc in Jurij Zrnec ter film Gremo mi po svoje Mihe Hočevarja.


Iva Krajnc, foto: Barbara Čeferin

Miha Hočevar je za film Gremo mi po svoje, najbolj gledan film lanskega leta, letos prejel viktorja za posebne dosežke, sedaj pa je film nominiran še za popularne filmske nagrade regionalnega MTV. Hočevar se MTV-ja spominja še iz časov, ko je gledal, kako velike zvezde prejemajo nagrade, nominacije pa je vesel.

Za naziv najboljšega filma v regiji po presoji gledalcev MTV Adria se bodo potegovali še srbska filma "Tilva Roš" režiserja Nikolaja Ležaića in "Montevideo, bog te video" Dragana Bjelogrlića, hrvaški film "Šuma summarum" Ivana-Gorana Viteza in makedonski film "Majki" v režiji Milča Mančevskega.

Za vlogo v Hočevarjevem filmu je v kategoriji za najboljšega igralca regije nominiran Jurij Zrnec. Na petkovi novinarski konferenci v Kinu Šiška je Zrnec dejal, da je nominacija pohvala filmu in "vsem nam". Zrnec ima sicer doma že nagrado za najboljšo glavno moško vlogo z lanskega Festivala slovenskega filma, kjer je film Gremo mi po svoje obveljal tudi za ljubljenca občinstva. Za najboljšega igralca Gorki list Movie Awards 2011 so poleg Zrneca nominirani še Leon Lučev, Nikola Rakočević, Miloš Biković in Petar Strugar.

Krajnčevo veseli, da bodo podelitev filmskih nagrad MTV izvedli na regionalni ravni. Nominirana je za vlogo učiteljice Lee v filmu Besa Srđana Karanovića. Igralka je na lanskem niškem filmskem festivalu za omenjeno vlogo dobila priznanje za tujega igralca in nagrado srbske sekcije Mednarodnega združenja filmskih kritikov (FIPRESCI). V konkurenci za najboljšo igralko v regijo so poleg Krajnčeve še Marija Škaričič, Nina Janković, Lucija Šerbedžija in Branka Katić.

O zmagovalcih v posamezni kategoriji bodo odločali gledalci, ki bodo lahko glasovali preko spletnih strani MTV.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/krajn%C4%8Deva-in-zrnec-med-nominiranci-za-nagrade-gorki-list-movie-awards-2011