Ekipa SNG Maribor osmič na evropskem prvenstvu gledaliških nogometnih ekip

Avtor: STA

V Gradcu je minuli konec tedna potekalo 43. evropsko prvenstvo gledaliških nogometnih ekip, ki se ga je osmič udeležila tudi ekipa SNG Maribor. Član baletnega ansambla in menedžer ekipe Petar Marić je povedal, da se lahko SNG Maribor doslej pohvali s titulo evropskih prvakov lani v Essnu in s štirimi stopničkami. Letos so zasedli peto mesto.



Turnirsko tekmovanje mešanih ekip z osmimi do devetimi 15-minutnimi tekmami se tradicionalno odvija v času prvomajskih praznikov. Letos je turnir s 26 ekipami potekal v Gradcu in je bil odlično pripravljen, je dejal Marić.

Zmagala je ekipa festivala Ravenna, mariborska ekipa, edini slovenski predstavnik, pa je zasedla peto mesto. Med drugim je premagala dunajsko Volksoper, po enajstmetrovkah tudi dunajsko Staatsoper, izgubila pa je v četrtfinalu proti Opernhaus iz Gradca.

Ekipa SNG Maribor, ki se skozi leta sicer menja, šteje 20 igralcev, med njimi baletnega solista Antona Bogova, člana baletnega ansambla Mircea Golescuja in "maskoto ekipe", tehnika Dušana Volka, ki je bil večkrat izbran za najboljšega vratarja turnirja. Ekipa zaenkrat nima ženskih predstavnic, je dejal Marić. Treniranje članov ekipe poteka individualno in prostovoljno v okviru amaterske lige.

Naslednje leto bo evropski nogometni turnir odrskih ustvarjalcev potekal v Baslu.

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ekipa-sng-maribor-osmi%C4%8D-na-evropskem-prvenstvu-gledali%C5%A1kih-nogometnih-ekip