Slovensko stalno gledališče v Trstu po novem s timom treh umetniških vodij

Avtor: STA

Novi umetniški vodje Slovenskega stalnega gledališča v Trstu so postali Boris Kobal, Sergej Verč in Jaša Jamnik. Tako je na svoji torkovi večerni seji odločil upravni svet gledališča, ki se je odločil za "timsko umetniško vodenje gledališča".


 

V gledališču poudarjajo, da gre za vsebinsko in formalno inovativno odločitev, ki upošteva specifiko prostora in namembnosti tržaškega gledališča.

Gledališče mora po prepričanju sveta še naprej utrjevati svojo vlogo osrednje kulturne in umetniške ustanove Slovencev v Italiji, ki s svojim nesporno kvalitetnim estetskim izrazom bogati in dopolnjuje pluralna hotenja tamkajšnje slovenske narodne skupnosti in je kot taka tudi kulturni posrednik med narodi na krajevni, deželni, državni in evropski ravni, piše v sporočilu za javnost.

Upravni svet gledališča se v sporočilu tudi zahvaljuje dosedanjemu umetniškemu vodji Primožu Beblerju za opravljeno delo, saj je v času najhujše krize gledališča znal ohraniti visoko umetniško raven in sporočilnost. Upravni svet pri tem upa, da bo z Beblerjem, ki je bil umetniški vodja gledališča v zadnjih dveh sezonah, sodeloval tudi v prihodnje.

Novo umetniško vodstvo in smernice njegovega delovanja bo upravni svet Slovenskega stalnega gledališča v Trstu predstavil na novinarski konferenci. Kdaj ta bo, niso navedli.

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/slovensko-stalno-gledali%C5%A1%C4%8De-v-trstu-po-novem-s-timom-treh-umetni%C5%A1kih-vodij