Danes na Exodosu: Velikonočni zajtrk in 650 izkušenj

Avtor: Festival Exodos

EXODOS 17 - Teja Reba, Loup Abramovici: Velikonočni zajtrk in predstava 650 izkušenj (zgodovine telesa, ki se ni bilo oropano), produkcija Exodos Ljubljana, koprodukcija Maska Ljubljana.


foto Eikoh Husoe

Kdaj: nedelja, 24. april 2011 ob 11. uri
Kje: Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana

Slovo ob hrani, pijači, pogovoru, izmenjavi vtisov, kontaktov ... in predstavi Teje Reba 650 izkušenj (zgodovine telesa, ki se ni bilo oropano) Predstava je nadaljevanje rekonstruiranja Hijikatovega dela (začetek je bil del predstave Fake it ! Janeza Janše). Hijikata je japonski koreograf, plesalec in pisec, poznan kot izumitelj plesa butoh v šestdesetih letih prejšnega stoletja. Hijikata nekega dne izjavi, da se butoh lahko zgodi povsod. Postavili smo si torej vprasanje kaj in kje je ta povsod.

Predstava je nastala v okviru programa Dramaturgija plesa / Kontinuirana dramaturgija. Program je nastal na podlagi analize potreb v sodobno plesni skupnosti, kjer se je izkazalo, da si tako ustvarjalci kot tudi producenti uprizoritvenih umetnosti želijo poglobiti znanje na področju dramaturgije plesa in pogosteje kontinuirano ustvarjati z usposobljenimi strokovnjaki s tega področja.

Koncept: Teja Reba
Avtorstvo: Teja Reba, Loup Abramovici
Dramaturško svetovanje: Petra Veber
Scenografija, luč: Petra Veber
Tehnični direktor: Igor Remeta
Izvršni producent: Žiga Predan
Produkcija: Exodos Ljubljana
Koprodukcija: Maska Ljubljana


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-na-exodosu-velikono%C4%8Dni-zajtrk-in-650-izku%C5%A1enj