Danes na Exodosu: Pljuvaj & Ljubezenska zgodba

Avtor: Festival Exodos

EXODOS 17 (fokus: Balkanska plesna platforma) - Damaged/ Çağlar Yiğitoğullarí: Pljuvaj & Ljubezenska zgodba*, produkcija: Damaged.


foto Nicola Lucic

Kdaj: četrtek, 21. april 2011 ob 18:30
Kje: Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana

Niz fizično grobih prizorov (na meji samopoškodbe), s katerimi želi avtor pri občinstvu izzvati močan čustven odziv in razbiti ustaljeno odrsko izvedbo (...) Zelo dobro in brezkompromisno delo z izrednim čustvenim nabojem.
(Igor Burić/www.dnevnik.rs, 25-11-10)

Umij se v lastnih solzah in zgradi cerkev svoje vere ali PLJUVAJ.
(Ekrem Pehlivan/Milliyet gazetesi blog'dan)

Solopredstavi, ki se vedno spremenita in ponovno ustvarita. Nobena se nikdar ne ponovi in se vedno odvije v novi obliki. Gre namreč za avtobiografsko projekcijo, ki se nenehno spreminja zaradi različnih prizorišč, lokacij in občinstva. Ker s tem, ko dodaja, odvzema in spreminja, performer živi in ustvarja, je občinstvo priča osebni zgodovini.

*Naslov je preveden v knjižno slovenščino, kar zna bolj zagrete raperje zmotiti.


foto Nicola Lucic

Odkar je doštudiral igro, je ÇAĞLAR YIĞITOĞULLARİ član Mestnega gledališča Istanbul. Nastopa tudi v drugih projektih in sodeluje s koreografi, kot so Vava Stefanuscu, Ilyas Odman, Handan Ergiydiren itd. Je dobitnik nagrade Mladi talent leta IATC - Mednarodne zveze gledaliških kritikov (2010) in nagrade Afife za najboljšega stranskega igralca.

koreorafija, ples itd: Çağlar Yiğitoğullarí
umetniški vodja: Handan Ergiydiren
produkcija: Damaged


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-na-exodosu-pljuvaj-ljubezenska-zgodba