Danes na Exodosu: Viva Mandić

Avtor: Festival Exodos

EXODOS 17 (fokus: Balkanska plesna platforma) - Via Negativa/Marko Mandić: Viva Mandić, produkcija: Via Negativa, 2009.


foto Marcandrea

Kdaj: sreda, 20. april 2011 ob 16. uri
Kje: Španski borci

V svojem uro trajajočem solo performasu Marko Mandić dobesedno iztisne svoje umetniško življenje v en sam kozarec znoja. Na dveh video platnih lahko simultano spremljamo njegove gledališke dosežke vse od začetka kariere pa do Prešernove nagrade 2009 in njegovo skrivno umetniško izkušnjo, ki jo je v dveh nočeh doživel v fundusu SNG Drama. Bistvo njegovega performansa povzemajo naslednja tri vprašanja: 1. Zakaj vse to počenjam? 2. Komu je vse to namenjeno? 3. Čemu pravzaprav služim? Z odgovori Marko ostaja radikalen in brezkompromisen: 1. Zase. 2. Meni. 3. Sebi. Viva Mandić! Ekshibicionist, narcis, norec, intelektualec, žival, egoist, artist.



VIA NOVA je serija predstav (do zdaj sedemnajst del), ki se ukvarja z vprašanji o odnosu med starim in novim, ustvarjanjem in uničevanjem, teorijo in prakso, sodobnostjo in tradicijo, prisotnostjo in odsotnostjo ...

Marko Mandić: Rojen leta 1974. Diplomiral na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Študijsko se je izpopolnjeval na The Lee Strasberg Theatre Institute v New Yorku in v HB Studiu. Prejel je Študentsko Prešernova nagrado, Severjevo nagrado in dve Borštnikovi nagradi. Izbran za shooting star na berlinalu 2007. Je član SNG Drama Ljubljana. Reden gost neodvisne produkcije (Mini teater, Via Negativa ...)


foto Marcandrea

zamisel: Marko Mandić, Bojan Jablanovec
izvajalec: Marko Mandić
besedilo: utemeljitev komisije za podelitev nagrade Prešernovega sklada za leto 2009
režiser: Bojan Jablanovec
video I put a spell on you: odl. iz showreela M. Mandića; video Marko: Marko Mandić; video Mandić: Bojan Jablanovec (montaža odlomkov iz predstav SNG Drama Ljubljana, Mini Teatra, Cankarjevega doma, Gledališča Glej, AGRFTV in Vie Negative; video arhiv: Prodok teater Ljubljana)
fotografije: Tone Stojko, Peter Uhan, Fulvio Grissoni, Tit Košir, Matjaž Rušt, Jure Eržen, Blaž Samec, Mavric Pivk, Matej Družnik, Tadej Regent, Tomi Lombar, Voranc Vogel, Janko Mandić, Goran Antlej, Tina Ramujkić, Maja Slavec, fotodokumentacija Delo
glasba: Screamin’ Jay Hawkins, I put a spell on you
producentka: Špela Trošt
produkcija: Via Negativa, 2009
podpora: Ministrstvo za kulturo RS, MO Ljubljana

Povezave:

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-na-exodosu-viva-mandi%C4%87