Danes na Exodosu: Seigradi

Avtor: Festival Exodos

EXODOS 17 - Santasangre: Seigradi, produkcija: Santasangre, koprodukcija: Romaeuropa Festival 2008, Romaeuropa Promozione Danza, Sistema Teatro Marche/Inteatro.


foto: Laura Arlotti

Kdaj: 16. april 2011 ob 20. uri
Kje: Kino Šiška

Skupina umetnikov Santasangre predstavlja zgodovino poti vode, osebno razmišljanje o nenavadni lepoti in moči tega elementa, v obliki glasbe, podob, glasu in telesa. Luči, holografske podobe in zvok v realnem času spremenijo oder v čudovito laterno magiko.

SANTASANGRE je umetniškoraziskovalni projekt, ki so ga v Rimu leta 2001 ustanovili Diana Arbib, Luca Brinch, Maria Carmela Milan in Pasquale Tricoci. Tri leta kasneje sta se jim pridružila Dario Salvagnini in Roberta Zanardo.


foto Laura Arlotti

Začelo se je potovanje. Kot kolektivni izraz raznolikih umetniških osebnosti in praks, ki združuje body-art, video, instalacijo in mehanski zvok. Kot odgovor tišini in globoki praznini, ki ju je treba napolniti. Svoje umetniško delovanje so pomaknili proti možnim prelomom/fraktalom in formalnemu izrazu. Gonilo delovanja je postala potreba, da v vsakem delu izrazijo izkušnjo, slogovno uresničeno skozi video, glasbo, telo in estetizirano okolje. Doslej so ustvarili: Tihe celice (Silent Cells, 2003), študiji 64 okvirov (64-Frame, 2005) in Faust (2005) ter projektne študije za apokaliptični teater: 84.06 (2006), Prikaz umetne družbene trdnosti (Show Syntetic Social Stability, 2007) in Seigradi (2008).



zamisel: Diana Arbib, Luca Brinchi, Maria Carmela Milano, Dario Salvagnini, Pasquale Tricoci, Roberta Zanardo
video v živo: Diana Arbib, Luca Brinchi, Pasquale Tricoci
zvok in produkcija v živo: Dario Salvagnini
nastopa: Roberta Zanardo
3D oblikovanje podobe: Piero Fragola
3D vodna animacija: Alessandro Rosa
glas in violina: H. E. R. / čelo: Viola Mattioni / pihala: Giacomo Piccioni kostumografija: Maria Carmela Milano, Fiamma Benvignati
organizacija: Elena Lamberti
produkcija: Santasangre
koprodukcija: Romaeuropa Festival 2008, Romaeuropa Promozione Danza, Sistema Teatro Marche/Inteatro
s podporo mesta Eble
zahvala: Viola Mattioni, gruppo nanou, Ferran Paredes Rubio, Mario Raoli, Francesco Russo, Liviana Santilli, Lorenzo Letizia, Elisabetta Scatarzi
foto: Laura Arlotti

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-na-exodosu-seigradi