Glej gosti gledališča iz Prage, Novega Sada in Zagreba

Avtor: Gledališče Glej

V sklopu letos vpeljanega novega Glejevega programskega sklopa, ki sliši na ime Glej, čez mejo! v torek, 12. in sredo, 13. aprila 2011 v Gleju gostijo predstave gledališč iz Češke, Srbije in Hrvaške.



Iz Prage prihaja gledališče Nova Sit / New Web, iz Novega Sada gledališče Scena 34 - obe s predstavama za odrasle, iz Zagreba pa Dječje kazalište Dubrava s predstavo za otroke:

torek, 12. april, ob 10. uri – gostuje: Dječje kazalište Dubrava, Zagreb, Hrvaška s predstavo: Boje duge (V barvah mavrice)

Avtorica in animatorka: Svetlana Patafta
Predstava je dolga 30 minut in je primerna za otroke od 0 do 6 let

Je zgodba o barvah, o osnovnih pojmih, s katerimi se otroci srečujejo v svojih najzgodnejših  letih; je potovanje skozi različne vrste materialov, je zgodba o raznolikosti, toleranci in spoštovanju potencialov otroka v vseh segmentih njegovega mladega življenja.

torek, 12. april, Glej, ob 20. uri – gostuje: Nova Sit/New Web, Praga, Češka Republika s predstavo: Ja tady ty tam (Jaz tu ti tam)

Avtorji: Tereza Benešová, Dragan Stojčevski, Jan Beneš
Koncept: Dragan Stojčevski, Tereza Benešová, Jan Beneš
Nastopata: Dragan Stojčevski, Tereza Benešová

Dialog v predstavi poteka prek igranja harmonik, a ne gre za koncert, temveč za pogovor. Glasba ustvari neotipljiv material; zgodba se razvija tako skozi instrumenta kot skozi glasbenika, glasbo in svetlobo ter svetlobo in prostor.

sreda, 13. april, Glej, ob 20h – gostuje: Scena 34, Novi Sad, Srbija s predstavo: Tigar (Tiger)

Avtor: Murray Schisgal
Režiser: Bogdan Janković
Igrata: Verica Nikolić in Ervin Hadžimurtezić

Mladi Ben se, nezadovoljen in razočaran z vsem okoli sebe, odloči ugrabiti mlado žensko, da bi jo žrtvoval. Ben za žrtev izbere privlačno Glorijo mlado, poročeno žensko, ki je (sicer samo navzven) brezhibno vklopljena v družbeni sistem.

Vabljena / Vabljen!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/glej-gosti-gledali%C5%A1%C4%8Da-iz-prage-novega-sada-in-zagreba