Španski borci v aprilu

Avtor: Center kulture Španski borci

V aprilu v Španskih borcih opozarjajo na tri prireditve. Danes, 4. aprila, bo v moščanskem kulturnem centru gostovala Yasmeen Godder s predstavo Ognjena ljubezen, 9. in 10. aprila se bo predstavil umetniški kolektiv Superamas z gledališko predstavo Youdream, med 19. in 23. aprilom pa bo potekala Balkanska plesna platforma v okviru 17. festivala Exodos.


Youdream / foto Giannina Urmeneta Ottiker

Ponedeljek, 4. aprila ob 20. uri
Yasmeen Godder
Ognjena ljubezen (Love Fire)
Plesna predstava

Sreda 6. aprila ob 19. uri (premiera) in četrtek 7. aprila 19. uri (ponovitev)
Pred-premiera 2011: NOSTALGIJA NOSTALGIJE
Zaključna produkcija dijakinj in dijakov SVŠGL – plesna gimnazija Ljubljana
SVŠGL in Zavod Emanat

Projekt Pred-premiera je vsakoletna zaključna predstavitev maturantov ter mladih plesalk in plesalcev iz ostalih letnikov plesne gimnazije (Srednje vzgojiteljske šole in gimnazije Ljubljana, SVŠGL – modul sodobni ples), ki nastaja pod vodstvom njihovih mentorjev – slovenskih ustvarjalcev sodobnega plesa.

Sobota 9. in nedelja 10. aprila ob 20. uri
Superamas: Youdream
Izbrane sanje, ki so jih gledalci prispevali na www.youdream.be, se bodo uresničile na odru Španskih borcev!

Sreda, 13. aprila od 8.30
9. otroški festival gledaliških sanj
Na zadnjem dnevu Otroškega festivala gledaliških sanj, ki ga že tradicionalno vrsto let organizira Pionirski dom, si bo mogoče ogledati šest predstav. Festival je ugledal luč leta 2003 kot možnost, priložnost in spodbuda mladim h kulturnemu in umetniškemu sodelovanju, izpopolnjevanju ter povezovanju.

Četrtek, 14. aprila ob 21. uri
Neforma 11
Zavod Sploh
Cikel improvizacij med glasbeniki in plesalci

NEFORMA - cikel improvizacij omogoča medsebojno povezovanje, cirkulacijo in spoznavanje ustvarjalcev s področja sodobnih glasbenih praks in umetniki s področja sodobnega plesa. Redni improvizacijski nastopi spodbujajo preverjanje lastnih principov ustvarjanja, soočenje z drugimi izvajalci, raziskavo postopkov in refleksijo, ter hkrati seznanjajo javnost z ustvarjalnimi potenciali na omenjenih umetniških področjih.

Petek, 15. aprila ob 9. uri
Festival Vizije 2011
Regijsko srečanje mladinskih gledaliških skupin osrednje Slovenije. Nastopajo: Gledališka skupina Kultko, gledališka skupina Lokal Patrionir, KUD Pozitiv, gledališka skupina Dlan na Dlan, gledališka skupina Gimnazije Poljane, gledališka skupina Gimnazije Šentvid.

Sobota, 16. aprila ob 10. uri
OPUS 1
Plesni maraton

Prireditev OPUS 1 je plesni maraton, katerega namen je izbrati najboljše plesne miniature za 19. državno in 3. mednarodno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev Opus 1 – plesna miniatura.

Vsako leto je za OPUS 1 razpisana drugačna tema in tema za OPUS 1 – plesna miniatura 2011 je FUZIJA. Letošnja tema želi vzpodbuditi fuzijo, združevanje in spajanje morda na prvi način nezdružljivih elementov – tako formalnih kot vsebinskih – v neko novo obliko, občutek, sporočilo.

Torek, 19. aprila ob 18. uri
Plesno Popotovanje 2011

Plesno Popotovanje 2011 je območna plesna revija s predstavitvijo plesnih produkcij mladih plesnih ustvarjalcev. Predstavili se bodo: Plesni studio Intakt, Konservatorij za glasbo in balet, Gimnazija Vič, Gimnazija Ljubljana in Srednja vzgojiteljska šola, KD Qulenium – Pionirski dom Ljubljana.

Od 19. do 23. aprila
17. festival Exodos – sklop Balkanska plesna platforma
Zavod Exodos Ljubljana

S  svojimi deli se bo predstavilo 18 koreografov iz 8 držav, ki so bili izbrani med več kot 180 prijavljenimi deli. Dela so izbrali mednarodna žirija, predstavniki BDP partnerjev in Jan Fabre kot so-kurator letošnjega 17. Festivala Exodos, ki z letošnjim novim konceptom predstavlja tudi sodobnoplesni fokus na eno izmed izbranih regij, letos je to širše balkanska.



Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/%C5%A1panski-borci-v-aprilu