SNEGULJČICA spet v Ljubljani

Avtor: SMG

V torek, 7. julija, ob 20.00 si gledalci vseh starosti v Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) lahko zopet ogledajo predstavo Sneguljčica in sedem palčkov v režiji Vita Tauferja in koreografiji Matjaža Fariča.

Skrivnostna, slikovita, poetična in mestoma grozljiva pravljica, primerna za gledalce vseh starosti od 5. leta dalje, občinstvo razveseljuje že sedmo leto, saj je bila premierno uprizorjena marca 2003. “To je predvsem čista, natančna in dorečena gledališka predstava povsem nove gledališke poetike. Pravljične, vendar ne patetične. Tauferjeva Sneguljčica je predstava, za katero je značilna močna in homogena igra. Narejena je v maniri neverbalnega teatra, ki dovršeno združuje ples in igro. Liki Tauferjeve Sneguljčice pa vseeno govorijo v nekem svojem, izmišljenem jeziku. Fantastični so ‘goli’, človeku podobni palčki v rdečih nogavičkah (skoraj edini barvni detalj v predstavi) – gibalno izrazni skoraj primarno kličejo v spomin Kubrickove praljudi z legendarnega začetka Odiseje v vesolju.” (Glas Istre, Pulj, 27. 3. 2004)

SMG je s Sneguljčico gostovalo na Hrvškem, v Srbiji, Italiji, Bosni in Hercegovini, Avstriji in Mehiki, oktobra pa bo predstava odpotovala še v Ekvador (na Festival eksperimentalnega gledališča v Quitu in Guayaquilu) in Kolumbijo (8. mednarodni festival kolumbijskega gledališča v Medelinu).

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/snegulj%C4%8Dica-spet-v-ljubljani