Danes na TSD: Bralna uprizoritev

Avtor: 41. TSD

41. TEDEN SLOVENSKE DRAME (dodatni program) - Bralna uprizoritev kratkih prizorov študentov II. letnika AGFRT Ljubljana, smer dramaturgija in scenske umetnosti ter gledališka režija pod mentorstvom doc. mag. Žanine Mirčevske.


Kdaj: Torek, 29. marca, ob 18.00
Kje: v Kulturnem centru Creinativa

V šolskem letu 2009/2010 je bil na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani uveden bolonjski sistem študija, ki je za smeri dramaturgija in scenske umetnosti ter za smer gledališka režija uvedel nekaj predmetov, povezanih z dramskim pisanjem. Na prvi stopnji so to predmeti Osnove dramskega pisanja in scenaristike, Dramsko pisanje I. in Dramsko pisanje II., na magistrski stopnji za smer Dramaturgija in dramsko pisanje pa so predvideni predmeti Temeljne tehnike dramskega pisanja, Dramski modeli in zvrsti in Dramske oblike in formati. Namen novega učnega programa je med drugim spodbujati, razvijati in afirmirati dramsko pisanje kot posebno profesionalno disciplino.

V minulem semestru so študentje 2. letnika, smer dramaturgija in scenske umetnosti ter gledališka režija, ustvarili nekaj zanimivih dramskih prizorov, ki so nastali pri predmetu Dramsko pisanje I. Dramske prizore kratkega formata bodo predstavili študentje:
- Daniel Day Škufca, Mateja Kokol in Tjaša Črnigoj (smer gledališka režija);
- Katarina Košir, Kristina Mihelj, Ana Obreza, Anja Rošker (smer dramaturgija in scenske umetnosti).

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-na-tsd-bralna-uprizoritev