Danes v okviru Češkega tedna: Lutkabaret in Jelení loje

Avtor: Lutkovno gledališče Maribor

ČEŠKI TEDEN v Lutkovnem gledališču Maribor - zaključek dvomesečne lutkovne delavnice pod vodstvom študentov gledališke akademije DAMU v Pragi in koncert Jeleni loje.


Lutkabaret / foto Arhiv Lutkovnega gledališča Maribor

Kdaj: Petek, 11. 3. 2011 ob 20.00
Kje: KGB – Kulturno Glasbeni Brlog

Mali lutkovni kabaret za mlade in odrasle v izvedbi dijakov z gosti. Večer lutkovne Minorije je zaključek dvomesečne lutkovne delavnice pod vodstvom študentov gledališke akademije DAMU v Pragi. Mentorja delavnice: Johana Vaňousová, Adam Kubišta

Sledi koncert Jelení loje.


Jeleni loje / foto David Borozidis in Vojtěch Vavřín
 
Instrumentalno vokalna skupina Jelení loje:
Zuzana Hodková, Jana Kollertová, Johana Vaňousová, Elena Volpi, Anna Suchanková, Václav Jelínek /Jakub Vašíček
 
Dame in gospodje, spoštovani prežvekovalci!
Okusite nekaj, česar še niste okusili! Privlačnega vonja, polnega okusa, neustavljivo slastnih sestavin - pa vseeno se ne boste prenajedli - porcije so čisto majhne in elegantne. Nekaj hodov, različne kombinacije okusov, začinjene s humorjem in sarkazmom. Nežno marinirane v avtorski glasbi.


Jeleni loje / foto David Borozidis in Vojtěch Vavřín

Glasbeni brlog bodo dodatno začinili Jelení loje, katerih člani so poleg glasbenega končali študij igre na katedri za alternativno in lutkovno gledališče DAMU v Pragi, zato je teatralnost tako na odru kot znotraj glasbe njihova najpomembnejša značilnost. Izbor glasbe se zelo svobodno giblje od standardnega vokalnega jazza do modernejših skladb, vedno pogosteje pa se na repertoarju pojavljajo tudi lastne skladbe. Osnovni a capella izvedbi se je kasneje pridružila kitarska spremljava, nato pa še drugi inštrumenti. In živali.



Uradni video za pesem Lollipop in povezava na ostale videe

Povezave:
 

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-v-okviru-%C4%8De%C5%A1kega-tedna-lutkabaret-in-jelen%C3%AD-loje