Via Negativa v marcu

Avtor: Via Negativa

Via Negativa v mesecu marcu gostuje na festivalih New Territories Glasgow na Škotskem in Perforations v New Yorku.


Čisti performans / foto marcandrea

15. marec ob 13:00, New Territories Glasgow
VIA NOVA SYMPOSIUM
Cikel treh performansov, v katerih teorija in praksa vstopata v neposredno razmerje – toda ne z namenom, da bi iskali skupen jezik, temveč da bi z vztrajanjem na lastnem diskurzu dosegli višji nivo komunikacije. Performansi: Kaj mi je povedal Joseph Beuys ..., Tega nihče ne bi smel videti in Pogovor z umetnikom.

15. marec ob 16:00, New Territories Glasgow
GOLA PRISOTNOST
Čeprav je golota v Goli prisotnosti dominantna, v performansih ne gre za goloto kot estetski prikaz telesa, temveč goloto kot masko prezence, ki jo je najtežje razgaliti. Performansi: Viva Mandić, Invalid in Čisti performas.
  
15. marec ob 20:00, New Territories Glasgow
DENAR, KRI & LJUBEZEN
Tri preprosta vprašanja: Koliko ste pripravljeni plačati? Kako daleč si upamo iti? Kako globoka je ljubezen med performerjem in izvajalcem. In trije performansi: Kupec z žilico, Igra z zobotrebci in Tonight I Celebrate.
   
16. - 19. marec, Winter School Glasgow
REVIEW, REPLACE, RENEW
Delavnica in javna predstavitev (19. marec) sta del programa Winter School, ki poteka vzporedno s festivalom New Territories. Udeležencem nudimo material performansov serije Via Nova, da ga predelajo, obdelajo in ponovno predstavijo. Preberi več.
 
18. marec ob 22:00, Perforations & La MaMa New York
OUT
O napuhu med gledalcem in izvajalcem. Out je igra s predvidevanji izvajalca in s pričakovanji gledalca. Performans preizkuša, kako bosta gledalec in izvajalec svoje vloge odigrala v situaciji, ko ni več jasno, kaj lahko drug od drugega pričakujeta. Video
   
19. marec ob 22:00, Perforations & La MaMa New York
ZOBOTREBCI, INVALID & TONIGHT
Trije performansi iz serija Via Nova: Igra z zobotrebci (dokumentarni performans o "Srbu in Hrvatu, ki se režeta na odru"), Invalid (plesni performans z zdrobljenimi koleni) in Tonight I celebrate (koncert za performerja in njegovo publiko).


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/via-negativa-v-marcu