Delo v Prešernovem gledališču Kranj poteka nemoteno

Avtor: STA

Teden slovenske drame in tekoča gledališka sezona navkljub zapletom z imenovanjem direktorja Prešernovega gledališča Kranj nista ogrožena. Prihodnji teden pripravljajo premiero Zaprtih vrat Jean-Paula Sartra, festival dramatike pa je tik pred vrati, je pojasnila vršilka dolžnosti direktorja gledališča Mirjam Drnovšček.



Poleg malce spremenjene izvedbe ene izmed delavnic v okviru osrednjega slovenskega festivala dramatike je edina nenačrtovana sprememba kadrovska menjava zaradi prevzema mesta vršilke dolžnosti direktorja. S 1. marcem je naloge marketinga in odnosov z javnostmi pri gledališču od Mirjam Drnovšček namreč prevzel poklicni dramaturg Janez Vencelj.

Podrobnosti 41. Tedna slovenske drame bodo predstavili na novinarski konferenci okrog 17. marca, znane pa so že predstave tekmovalnega in spremljevalnega programa, nominiranci za nagrade Slavka Gruma 2011 in datum zaključne slovesnosti, ki bo 6. aprila v Prešernovem gledališču, je pojasnila Drnovščkova.

Vstopnice za festivalske predstave bodo na voljo po podobnem sistemu kot lani, torej najprej v prosti prodaji, ki jo bodo zaključili nekaj dni pred predstavo, nato pa brezplačno prek rezervacij na blagajni gledališča. Še pred začetkom festivala pa si bo v soboto, 12. marca, moč ogledati še eno domačo premiero - Zaprta vrata Jean-Paula Sartra v režiji Marka Bulca.

Prešernovo gledališče Kranj je ostalo brez direktorja, ko je upravno sodišče odpravilo lanski sklep kranjskih mestnih svetnikov o imenovanju režiserke Ivane Djilas na to mesto. Svetniki so februarja imenovali vršilko dolžnosti in se odločili za ponovni razpis, vendar Djilasova ne bo ponovno kandidirala, saj odločitev svetnikov razume kot nezaupnico.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delo-v-pre%C5%A1ernovem-gledali%C5%A1%C4%8Du-kranj-poteka-nemoteno