Danes na Bobrih: Dinozavri v cirkusu

Avtor: SMG

FESTIVAL BOBRI 2011- Dinozavri v cirkusu, režija: Saša Jovanović, produkcija: Gledališče Labirint, koprodukcija: Španski borci.


foto Matej Povše

Kje: Španski borci, Zaloška 61
Kdaj: sreda, 9. februarja, ob 10.00 in 18.00
Zvrst: lutkovna predstava
Starost gledalcev: od 6. do 12. leta
Trajanje predstave: 45 minut
Število sedežev v dvorani: 360

Dinozavri v cirkusu
Lutkovni spektakel, zasnovan po slikanici Lile Prap Dinozavri?!; režija, priredba besedila in dramaturgija: Saša Jovanović; likovna podoba: Barbara Bulatović po likih Lile Prap; izdelava lutk: Iztok Hrga; nastopajo: Dušan Teropšič, Igor Sviderski, Vito Weis, Maja Kalafatić, Iuna Ornik, Tina Oman, Katja Povše; produkcija: Gledališče Labirint; koprodukcija: Španski borci


Dinozavri v cirkusu je lutkovni spektakel strnjen v kombinaciji velikih lutk, plesa in cirkusa. Različne lutke dinozavrov merijo v dolžino do 16 m in v višino do 7 m. Predstava je namenjena otrokom od 6 let dalje, mladini in odraslim.

Fantastične lutke dinozavrov nam skozi akcijsko lutkovno - plesno zgodbo pripovedujejo prispodobo o humorno - trpkih prigodah času neprilagojenih bitij. Vsako občutljivo in senzibilno bitje med nami, še posebej velike in samosvoje osebnosti se v današnjem času lahko hitro znajdejo v koži  dinozavra.

Dinozavri se iz milijone let starih jajc nenadoma uspejo izvaliti v današnji čas in izkusijo, kako je biti Dinozaver v današnjem svetu. Ljudje jih namreč ne sprejmejo z občudovanjem in spoštovanjem, temveč jih ujamejo in stlačijo v cirkus. Navihana cirkusantka Nataša je krotilka dinozavrov v cirkusu. S krotkim mladičem Brahiozavra izvaja različne plesne točke in ga celo uspe zajahati kot slona. Njeno cirkuško točko pa zmoti več kot dvanajst metrov dolga Majazavra. Bo Nataši uspelo ukrotiti gromozansko Majazavro in tudi njo naučiti veščin sodobnega časa? Predstava je lutkovni spektakel, kombinacija plesa, animacije lutk in cirkusa.

Delavnica po predstavi (15 minut): Pogovor z ustvarjalci.

Povezave:


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-na-bobrih-dinozavri-v-cirkusu