Danes na Bobrih: Mini cirkus Buffetto

Avtor: Zavod Bufeto

FESTIVAL BOBRI 2011- Natalija Sultanova in Ravil Sultanov: Mini cirkus Buffetto, produkcija: Zavod Bufeto.


foto Arhiv Zavod Bufeto

Kje: Slovensko mladinsko gledališče (Spodnja dvorana), Vilharjeva 11
Kdaj: petek, 4. februarja, ob 10.00 in 18.00
Zvrst: klovnsko gledališče
Starost gledalcev: od 4. do 10. leta
Trajanje predstave: 45 minut
Število sedežev v dvorani: 103

Mini cirkus Bufeto
Igrata: Natalija Sultanova in Ravil Sultanov; produkcija: Zavod Bufeto


Natalija in Ravil sta diplomirana klovna slovite Akademije za cirkuške umetnosti v Moskvi. Njuna predstava izhaja iz posebnega klovnovskega gledališča, ki se imenuje bufonada. V takšnem gledališču se srečamo z dvema natančno oblikovanima likoma klovnov. Klovn Buffetto bo skupaj s klovneso pripravil čisto pravi cirkus, oba pa gledalce ponavadi do solz nasmejeta s svojimi cirkuškimi veščinami. Ves čas sodelujeta z gledalci, kajti njune točke se prepletajo z domiselnimi in zabavnimi igricami, pri katerih sodelujejo otroci, ki se pri tem zelo zabavajo.                                          
Zavod Bufeto je edina profesionalna institucija, ki v Sloveniji goji in razvija klovnsko gledališče – sintezo klovnade, cirkusa in gledališča – ki z zlitjem cirkuško –klovnskih veščin in dramaturških pristopov “rahlja”  okvire tako klasičnega dramskega gledališča na eni strani kot tudi tipičnega cirkuškega showa na drugi ter skoz univerzalni klovnski jezik na samosvoj način,  preko pestre palete izraznih sredstev in brezmejno radovednost in domišljijo otroka, odkriva svet na novo, mimo odrasle logike, mimo sistemov filozofij.

Poleg ustvarjanja samostojnih avtorskih predstav in koprodukcijskih predstav s Slovenskim mladinskim gledališčem in Lutkovnim gledališčem Ljubljana, Zavod Bufeto ob podpori Ministrstva za kulturo RS vsako leto organizira  mednarodni klovnsko-gledališki festival Klovnbuf, na katerem gosti vrhunske mednarodne umetnike na področju sodobne klovnade. V okviru Zavoda Bufeto, poleg soustanoviteljev Ravila in Natalije Sultanove, diplomantov moskovske akademije za cirkuške umetnosti, delujejo številni priznani gledališki ustvarjalci.   


foto Robert Bogataj

Povezave:


 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-na-bobrih-mini-cirkus-buffetto