Danes na Bobrih: Darilo

Avtor: SMG

FESTIVAL BOBRI 2011- Silvan Omerzu, Meta Brulec: Darilo, produkcija Gledališče KONJ.


Darilo / foto Helena Grahek

Kje: Gledališče GLEJ, Gregorčičeva 3
Kdaj: sreda, 2. februarja, ob 10.00 in 18.00
Zvrst: lutkovna predstava
Starost gledalcev: od 3. do 8. leta
Trajanje predstave: 35 minut
Število sedežev v dvorani: 75

Že četrta predstava Gledališča KONJ, katere glavni junak je krokodilček Kroki. Z njim so zvesti prijatelji: zajec Tine, veverica Zdenka, merjasec Pavle in sova Urša. Tudi tokrat se bodo dobili pri Krokiju. Zmenili so se, da bodo s seboj prinesli darila. Ne kakršna koli, temveč doma narejena. Prinesejo košaro s krhlji, čaj, sirup in pravljico. Pravljico? Kakšno darilo pa je to? Tu se zgodba začne zapletati.

Predstava bo odigrana na lesenem odru, ki se spremeni v senčno gledališče. Lutke so lesene marionete, vodene od zadaj, in senčne lutke.
Otroci v družbi Krokija in njegovih prijateljev spoznavajo različne vrste lutkovnih gledališč. Tako so v predstavi Krokijevo gledališče spoznali marionetno gledališče, v tokratni pa se bodo seznanili s senčnim gledališčem.

Gledališče Konj je bilo ustanovljeno leta 1994. Poznano je predvsem po lutkovnih predstavah za odrasle, čeprav zadnja leta ustvarja tudi otroške lutkovne predstave. S predstavami gostuje po festivalih v Sloveniji in tujini ter je zanje prejelo številne nagrade. Režira in likovno oblikuje jih režiser in likovnik Silvan Omerzu, nagrajenec Prešernovega sklada leta 2006.

Delavnica po predstavi (15 minut): Otroci spoznavajo lesene marionete, vodene od zadaj, in senčne lutke.

Povezave:

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-na-bobrih-darilo