Sobotna premiera lutkovnega spektakla Dinozavri v cirkusu

Avtor: Gledališče Labirint

V režija Saše Jovanovića bo v soboto, 29. januarja ob 20:00 v Veliki dvorani Španskih borcev na sporedu lutkovna predstava Dinozavri v cirkusu, nastale po slikanici Lile Prap.


foto Matej Povše

Dinozavri v cirkusu je lutkovni spektakel strnjen v kombinaciji velikih lutk, plesa in cirkusa. Različne lutke dinozavrov merijo v dolžino do 16 m in v višino do 7 m. Predstava je namenjena otrokom od 6 let dalje, mladini in odraslim.

Vsebina
Fantastične lutke dinozavrov nam skozi akcijsko lutkovno - plesno zgodbo pripovedujejo prispodobo o humorno - trpkih prigodah času neprilagojenih bitij. Vsako občutljivo in senzibilno bitje med nami, še posebej velike in samosvoje osebnosti se v današnjem času lahko hitro znajdejo v koži  dinozavra.

Zgodba
Dinozavri se iz milijone let starih jajc nenadoma uspejo izvaliti v današnji čas. Sredi vesele parade se v majhnem mestecu razširi novica, da so iz najdenih dinozavrskih jajc oživeli Dinozavri, ki se zdaj prosto gibljejo v bližini. Nastane vsesplošna panika, ljudje se v strahu začno zbirati v gruče, postajajo agresivna drhal. Dinozavrov ljudje ne sprejmejo z občudovanjem in kreativno znanstveno radovednostjo, temveč želijo z njimi zaslužiti mastne denarce od turistov in obogateti. Mogočne in neprilagojene Dinozavre ljudje ujamejo in neukročena bitja stlačijo v cirkus. Cirkusantka Nataša dobi nalogo, da Dinozavre udomači in nauči veščin sodobnega sveta. Ji bo uspelo?

Ustvarjalci
lutkovni spektakel zasnovan po slikanici Lile Prap : Dinozavri?!, založba Mladinska knjiga d.d.
nastopajo: Dušan Teropšič, Igor Sviderski, Maja Kalafatić, Tina Oman, Nina Pertot, Lidija Sušnik
režija in priredba: Saša Jovanović
likovna podoba: Barbara Bulatović po likih Lile Prap
izdelava lutk: Iztok Hrga in Barbara Bulatović
glasba: Mateja Starič
asistentka režije za koreografijo: Alja Kapun
oblikovanje luči: Janko Oven
organizacija: Alja Kapun
produkcija: Gledališče Labirint, Društvo lutkovnih ustvarjalcev
koprodukcija in tehnika: Španski borci


Povezave:
Fotogalerija na SiGledal
Saša Jovanović v Repertoarju
Saša Jovanović na Wikiju


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/sobotna-premiera-lutkovnega-spektakla-dinozavri-v-cirkusu