Nika Rozman, Sebastian Cavazza in Primož Pirnat novi člani MGL

Avtor: STA

Igralskemu ansamblu Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL) so se pridružili trije novi člani: Nika Rozman, Sebastian Cavazza in Primož Pirnat. Poslavlja pa se Silvij Božič, ki je v četrt stoletja dolgem sodelovanju ustvaril 57 vlog.


Sebastijan Cavazza / foto Mimi Antolović

Silvij Božič, ki je odšel novembra v pokoj, je bil član MGL med 1. novembrom 1984 in 30. junijem 1985 ter ponovno od 1. oktobra 1985 vse do lani. Rodil se je leta 1947 v Ljubljani. Leta 1973 je diplomiral na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo ter od leta 1972 nastopal v Slovenskem mladinskem gledališču.

Za svoje vloge je prejel več nagrad, med njimi leta 1971 diplomo Borštnikovega srečanja za vlogo Dominika v uprizoritvi Naj poje čuk Toneta Partljiča, dve leti pozneje nagrado občinstva na Borštnikovem srečanju za vlogo Androklesa v Androklesu in levu Auranda Harrisa, leta 1975 pa je bil za vlogo Dečka v filmu Čudoviti prah izbran za igralca leta na Festivalu slovenskega filma v Celju. Za to vlogo je istega leta prejel še diplomo za debitanta na Festivalu jugoslovanskega filma v Pulju.

Med njegovimi pomembnejšimi vlogami biografski leksikon Osebnosti navaja še vlogo duhovnika v Kafkovem Procesu, Fedotika v Treh sestrah Čehova, Sima Pavlovića v Nušićevi Gospe ministrici in Avrama v Goslaču na strehi. Igral je tudi v filmih Veselo gostüvanje Franceta Štiglica, Ljubezen Rajka Ranfla in Predmestje Vinka Möderndorferja ter v več TV nadaljevankah.

Nika Rozman je v MGL že nastopila, odigrala je dve vlogi: Theo v muzikalu Pomladno prebujenje v režiji Sebastijana Horvata ter Julijo v Shakespearovi tragediji Romeo in Julija režiserja Diega de Bree. Trenutno se pripravlja za vlogi Sarah Regan in Justine Ross v drami Simona Stephensa Harper Regan, ki jo je režiral Boris Ostan. Predstava bo premierno uprizorjena 3. marca na Mali sceni.

Sebastian Cavazza je v MGL prvič nastopil že kot študent; v sezoni 1994/1995 je igral v uprizoritvi Wilsona Landforda Zažgi! režiserja Zijaha A. Sokolovića. Trenutno igra na Mali sceni v predstavi Gregorja Fona Pes, pizda in peder, katere režijo podpisuje Primož Ekart.

Primož Pirnat pa je svež obraz v MGL. Pred tem je igral v Prešernovem gledališču Kranj, bil pa je tudi član ansambla SNG Nova Gorica.

Cavazza in Pirnat bosta kot člana stalnega ansambla na odrskih deskah MGL prvič nastopila v drami Dušana Jovanovića Razodetja, ki je nastala v režiji Janeza Pipana. Predstava bo krstno uprizoritev doživela 24. marca na velikem odru.

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nika-rozman-sebastian-cavazza-in-primo%C5%BE-pirnat-novi-%C4%8Dlani-mgl