Natečaj in razpis Lutkovnega gledališča Maribor

Avtor: Lutkovno gledališče Maribor

Lutkovno gledališče Maribor razpisuje natečaj za izvirno lutkovno predlogo in objavlja razpis za Poletni lutkovni pristan 2011.



Natečaj za izvirno lutkovno predlogo:
Ker je lutkovno gledališče bolj gledališče podob in gibljivih likov kot gledališče govornih dejanj, ne iščemo leposlovnih presežkov, ampak zgodbe, ki bodo upoštevale posebnosti lutkovnega medija in omogočale čim zanimivejše uprizoritvene možnosti.

Predloge bo ocenjevala 5-članska strokovna komisija v sestavi:

Predlogo, ki jo bo komisija izbrala, bodo nagradili, odkupili v vrednosti 2.000 evrov in v eni naslednjih dveh sezon po njej uprizorili predstavo.

Natečaj je anonimen, zato besedila v natisnjeni obliki in brez podpisa pošljite na naslov Lutkovno gledališče Maribor, Vojašniški trg 2, 2000 Maribor s pripisom NATEČAJ, svoje podatke pa oddajte v posebni zalepljeni ovojnici, priloženi besedilu.

Rok za oddajo je 30. 3. 2011.

Rezultati bodo objavljeni do 1. 5. 2011.

***
Razpis za 22. Poletni lutkovni pristan 2011
:
Lutke so doma po vsem svetu in ves svet je doma v lutkah. To je še kako res, ko gre za mednarodni lutkovni festival.

Vesele dneve na prizoriščih okrog in v Minoritih bomo letos praznovali v avgustovskih sobotah, bolj zgoščeno pa zadnji konec tedna pred začetkom šolskega leta.

Lutkovne prijatelje vabimo, da do 1. marca na festival prijavijo svoje sveže predstave. Na festival se lahko prijavijo poklicna lutkovna gledališča, lutkovne skupine in solisti, ki naj poleg osnovnih tehničnih podatkov pošljejo še video ali DVD-posnetke predstave. Predstave naj bodo tehnično manj zahtevne. Organizacijski odbor bo na festival povabil predstave po izboru selektorjev. Festival bo predstave odkupil.

Prijavite se lahko preko obrazca, izpolnjenega, z vsemi zahtevanimi prilogami pošljite na naslov:

Lutkovno gledališče Maribor
Vojašniški trg 2
2000 Maribor
s pripisom za PLP.

Kontaktna oseba: Katarina Klančnik Kocutar


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nate%C4%8Daj-in-razpis-lutkovnega-gledali%C5%A1%C4%8Da-maribor