Gost meseca v PGK bo Janez Hočevar - Rifle

Avtor: PGK

Klub ljubiteljev PGK in Prešernovo gledališče Kranj so danes, 20. januarja 2011 ob 19:30 v zgornjem foajeju povabili v goste igralca in dobitnika letošnjega Borštnikovega prstana Janeza Hočevarja - Rifleta.


foto Ivan Vinovrški

Letošnji Borštnikov prstan je bil narejen po meri za njegov prstanec. Tako kot njegovi predhodniki, sami odličniki slovenskega gledališkega odra, ga je tudi on prejel za svoj prispevek v zakladnico slovenske igralske umetnosti. Ta je izjemen.

Janez Hočevar - Rifle je eden tistih igralcev, ki je pustil svoj pečat tako v gledališču kot v filmu, na televiziji in radiu. Predvsem pa se je v prvi vrsti vtisnil v večni spomin gledalcem. Odigral je množico markantnih likov, ki smo si jih zapomnili samo zato, ker jih je odigral Rifle, naj bo to zagnani policijski inšpektor v filmu Do konca in naprej ali pa primarij Krota v nadaljevanki Naša mala klinika. V Prešernovem gledališču nas je pred leti skupaj z Borutom Veselkom v smeh spravljal v komediji Kamni v žepih, še vedno pa se ga spominjamo kot voditelja s tistim črtastim šalom in kapo v oddaji Podarim dobim.

Rifle je tisti bradatec med igralci, ki si za svoj 70. rojstni dan podari najnovejši BMW-jev motor, in se z njim odpelje kamor mu duša želi. Ko ima seveda čas, še vedno je namreč eden najbolj iskanih in delavnih slovenskih igralcev.

Pogovor bo vodil novinar Gorenjskega glasu Igor Kavčič. Vabljeni!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gost-meseca-v-pgk-bo-janez-ho%C4%8Devar-rifle