Do konca sveta, gledališka predstava z ekološko vsebino

Avtor: CD

Predstava se načelno in angažirano, a tudi humorno loteva odnosa mladih do okolja in gledalca vsekakor ne pusti ravnodušnega. Premierno se bo predstavila danes, 14. januarja 2011 ob 18. uri v Cankarjevem domu.


Bojan Emeršič, Maša Derganc, Aljoša Ternovšek / foto Matej Kerec


Ljudje smo se izkazali kot precej nehvaležni prebivalci planeta. Tega smo se začeli zavedati šele ob alarmantnih napovedih znanstvenikov in okoljevarstvenikov o prihodnosti Zemlje.

Je človek res predvsem njen uničevalec in izkoriščevalec? Je mogoče, da se iz proizvajalca predvsem smeti nazadnje le spremeni v varovalca okolja? … Že zdavnaj bi morali vsi reciklirati, zmanjšati porabo na vseh ravneh, se odreči vsemu, kar ni nujno. Reklamna industrija pa ni bila še nikdar močnejša. Potrošnika začne bombardirati že v plenicah!

Časa za sprenevedanje ni. Vemo vse, kar je treba storiti.
Kot pravi Anja v predstavi: Sam nared kej! Nared že! Pa hiter!

»Ob iskanju teme za vzgojno-izobraževalno predstavo je izbira verjetno neskončna, vendar naravovarstveno ozaveščanje zavzema položaj, ob katerem so vse druge teme nepomembne in smešne. Onesnaževanje narave, predvsem pa naših glav, zaradi dobička je problem št. 1 današnjega časa.«
Matjaž Latin

Avtorica besedila: Draga Potočnjak;
Režija: Matjaž Latin;
Nastopajo: Maša Derganc, Aljoša Ternovšek, Bojan Emeršič;
Kostumografija in scenografija: Barbara Stupica;
Video: Nejc Saje; 
Produkcija: Cankarjev dom


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/do-konca-sveta-gledali%C5%A1ka-predstava-z-ekolo%C5%A1ko-vsebino