Muzikala Spider-Man se drži smola

Avtor: STA

Muzikal Spider-Man, ki bi moral decembra doživeti premiero na Broadwayu, spremlja vrsta nevšečnosti. Predstavo je v zadnjem mesecu zaznamovala že četrta nesreča. Tokrat je 31-letni član igralske ekipe med izvajanjem trika v zraku padel z višine devetih metrov. Ob padcu je utrpel manjše poškodbe.



Policija ni izdala imena ponesrečenca, eden od igralcev, ki je želel ostati anonimen, pa ga je prepoznal kot Christopherja Tierneyja. V bolnišnici so potrdili, da so sprejeli bolnika s tem imenom. Dodali so, da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, več informacij pa niso posredovali.

Tierney v predstavi nastopa v vlogi glavnega kaskaderja in v akcijskih prizorih nadomešča igralca, ki nastopa kot Spider-Man. Igra tudi v vlogah malopridnežev Meeksa in Kravena.

Kaskader se je ponesrečil med sceno, v kateri Spider-Man rešuje svojo ljubezen Mary Jane, je povedal član ekipe. Zaenkrat ni znano, ali je bil kaskader pred izvedbo scene primerno varovan.

Nesreča se je zgodila tik pred koncem predstave. Muzikal so ob incidentu prekinili, je dejal zadolžen za odnose z javnostmi pri predstavi Rick Miramontez.

Glavni producent predstave Michael Cohl je v petek naznanil, da bodo uradno premiero predstave zamaknili že drugič. Sprva je bila napovedana za 21. december, nato prestavljena na 11. januar, sedaj pa veliki dogodek napovedujejo za 7. februar. Glede na vse nesreče, ki so spremljale produkcijo, ekipa potrebuje več časa, je povedal Cohl.

Proračun projekta znaša kar 65 milijonov dolarjev. Za glasbo v predstavi bosta poskrbela Bono in The Edge, člana irske skupine U2. Režijo muzikala je prevzela Julie Taymor.

Po prvotni stripovski upodobitvi leta 1963 je kultni lik Spider-Mana prešel najprej v animirano TV serijo leta 1967, nato pa še v prvega od treh filmov leta 2002.

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/muzikala-spider-man-se-dr%C5%BEi-smola