Razpisi Združenja dramskih umetnikov Slovenije

Avtor: ZDUS

Združenje dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) objavlja nagradne razpise za naslednja priznanja: priznanje Bršljanov venec, priznanje za igralsko stvaritev v letu 2010, odličje Marija Vera. Prav tako objavlja tudi razpis za celostno grafično podobo ZDUS.



Priznanji Bršljanov venec za življenjsko delo ter Mali bršljanov venec sta stalni in se podeljujejeta vsako leto za enega od neigralskih gledaliških poklicev, ki jih opravljajo članice in člani ZDUS (na področju režije, teoretične in praktične dramaturgije, scenorafije, kostumografije, lektorstva, celotne likovne podobe lutkovne predstave, oblikovanja lutk, scenske glasbe) in so bili doseženi od 1. januarja do 31. decembra 2010.

Razpis za bršljanov venec

Pravilnik

Priznanje ZDUS za umetniške (igralske) dosežke za leto 2010 se podeljuje ne glede na velikost vloge, vendar s posebnim poudarkom na oblikovanju vidnih igralski dosežkov. Odličje »Marija Vera«, igralsko priznanje ZDUS za življenjsko delo, lahko prejme član/članica ZDUS, ki je nastopal/a vsaj 25 let.

Razpis za priznanje za igralsko stvaritev v letu 2010
Pravilnik

Rok za oddajo predlogov je 15. januar 2011!

Objavljamo tudi nagradni razpis za celostno grafično podobo strokovnega Združenja dramskih umetnikov Slovenije. K oddaji predlogov so vabljeni mlajši grafični oblikovalci, stari do 35. let. Več o razpisu in pogojih.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/razpisi-zdru%C5%BEenja-dramskih-umetnikov-slovenije