Mini teater vabi na ogled jaslic in dva izjemna kulturna dogodka

Avtor: Mini teater

Unima Slovenija in Mini teater vas ob 100. obletnici prve lutkovne predstave, “Mrtvec v rdečem plašču”, dr. Milana Klemenčiča, prvega slovenskega lutkarja, vabita v Mini teater na ogled njegovih jaslic. Ob tej priliki bosta na sporedu dva izjemna kulturna dogodka: v okviru projekta Ljubljana svetovna prestolnica knjige bo ponovno na vrsti dogodek "Igralci berejo romane", ogledali pa si bomo lahko tudi predstavo Osel Nazarenski Roberta Waltla.



22.decembra 1910 je slovenski lutkar in slikar dr. Milan Klemenčič, uprizoril svojo prvo lutkovno predstavo – Mrtvec v rdečem plašču. Ob tej svečani priložnosti bodo v Mini teatru na Križevniški 1, v petek, 24.decembra ob 18h uprizorili predstavo Roberta Waltla Osel Nazarenski v režiji Edija Majarona in izvedbi Roberta Waltla, Eda Straha in Edija Majarona (ponovitev bo v soboto 8.januarja 2011 ob 17h). Likovna podoba je delo Agate Freyer, ki je lutke in sceno oblikovala po freskah iz cerkvice sv. Marije na Škrlinah iz Istre (1473). Lutkovna predstava je namenjena vsem od 4. do 104. leta starosti.

V soboto, 25. decembra ob 17h pa bodo v Mini teatru na Križevniški 1 na obisku mojstri igralci, velika imena slovenskega igralstva, ki bodo pripovedovali za otroke in odrasle v okviru projekta Ljubljana svetovna prestolnica knjige “Igralci berejo romane”.

Mojstri umetniške besede, prejemniki najvišjih igralskih nagrad, Borštnikovega prstana, Prešernove nagrade, nagrade Prešernovega sklada, Severjevih nagrad, številnih radijskih, filmskih in televizijskih priznanj, se v igralnem letu 2010/11 znova predstavljajo najmlajšemu občinstvu. Njihova literarna prebiranja slovenske književnosti za otroke pomenijo soočenje vrhunskih igralskih interpretacij slovstvenih del znanih slovenskih pesnikov in dramatikov ter pripovednega dela iz ljudskega izročila. Nastopajo: Štefka Drolc, Ivanka Mežan, Iva Zupančič, Aleksander Valič in Polde Bibič, Alenka Pirjevec in njena marioneta baletke pa nas popeljeta v svet domišljije. Vsebinska in izvedbena zasnova: Mojca Kreft, Branka Bezeljak, Alenka Pirjevec. Čudovito božično darilo za vse malčke, pa tudi odrasle.

Oba dogodka sta namenjena vsem od 4. do 104. leta starosti.

V preddverju Mini teatra pa si boste ob tej priložnosti lahko ekskluzivno ogledali tudi jaslice velikega lutkarja in slikarja dr. Milana Klemenčiča.

Prisrčno vabljeni na dva izjemna dogodka, ki ju letos posvečamo 100.- obletnici prve lutkovne predstave Milana Klemenčiča.

Vabljeni v Mini teater, da skupaj praznujemo letošnje božične praznike!

Povezavi:


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mini-teater-vabi-na-ogled-jaslic-in-dva-izjemna-kulturna-dogodka