Novoletno druženje z Meto Hočevar in skupino Čompe

Avtor: Muzej za arhitekturo in oblikovanje Slovenija

V sredo, 22. decembra 2010, se lahko ob 19. uri po razstavi Onkraj vsakdanjosti Gledališka arhitektura v srednji Evropi (Muzej za arhitekturo in oblikovanje, grad Fužine) sprehodite z režiserko, scenografko in kostumografko Meto Hočevar. Po ogledu razstave pa vas bo v praznično vzdušje popeljal Janez Škof s skupino Čompe.


Onkraj vsakdanjosti

Razstava predstavlja arhitekturo srednje-evropskih gledališč z najzanimivejšimi gledališkimi stavbami in gledališkimi dvoranami, zgrajenimi v različnih obdobjih, skupaj z neizvedenimi projekti, ki so bili zaradi različnih zgodovinskih okoliščin porušeni.

Meta Hočevar

je slovenska gledališka režiserka, scenografka in kustomografka, ki se je po študiju arhitekture ustvarjalno posvetila skorajda izključno gledališču, najprej oblikovanju odrskega prostora in kustomografiji, v osemdesetih letih pa tudi polju režije.

Čompe

so ena izmed najzanimivejših in samosvojih glasbenih skupin, ki z radoživo, poetično glasbeno govorico in magnetizmom predstavlja pravi konglomerat raznolikosti. Glasba, ki jo ustvarjajo na enkraten način podaja besede Daneta Zajca, Andreja Rozmana-Roze, Edvarda Kocbeka, Milana Jesiha. In kot so ob njihovem nastopu nekoč zapisali: "So reči, ki jih pozabiš zato, da si zapomniš tiste, ki so tega vredne. Čompe to vsekakor so!"


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/novoletno-dru%C5%BEenje-z-meto-ho%C4%8Devar-in-skupino-%C4%8Dompe