Predstavitev še nerealiziranih kreativnih idej in vizij Zametki

Avtor: Center kulture Španski borci

Kaj storiti z najrazličnejšimi kreativnimi idejami in vizijami, uporabnimi na področju uprizoritvenih umetnosti? Zakaj jim ne bi dali prostora za realizacijo, enega dne za prikazovanje in uprizoritev, tehničnih možnosti za realizacijo in občinstva? Ter tudi možnosti za izmenjavo idej in druženje? Zavod EN-KNAP bo danes, 10. decembra ob 18h, odprl svoja vrata divjim in udomačenim ustvarjalnim idejam, ki si jih bo mogoče ogledati v Španskih borcih.


Projekt je zasnoval Zavod EN-KNAP, upravitelj Španskih borcev, z namenom, da prek predstavitve domačih ustvarjalnih del v nastajanju spodbudi sproščen pretok idej in okrepi zavest o pomembnosti nastanka novih ustvarjalnih in umetniških povezav. K sodelovanju je predhodno javno pozval ustvarjalce na področju uprizoritvenih umetnosti. Ideja Zametkov je bila slovenski umetniški sceni ponuditi nov prostor za preverjanje zamisli in predvsem prostor za sklepanje poznanstev in prijateljstev. Projekt je bil zasnovan kot niz časovno omejenih predstavitev avtorskih idej, realiziranih v samoprodukciji avtorja ali skupine in prikazanih pod pogojem, da še niso bile javno predstavljene. Izbor ustvarjalnega dela je poljuben; idejo lahko predstavlja poljubno število predstavljajočih ali nastopajočih.

Zavod EN-KNAP, organizator srečanja, je ustvarjalcem ob pozivu k sodelovanju ponudil kompletno infrastrukturo Španskih borcev, tehnično podporo, organizacijo in promocijo dogodka.

Program:

18:00 – srečanje in druženje v kavarni Internacionala (preddverje)

18:30 - Iztok Kovač, direktor in umetniški vodja Španskih borcev in Zavoda EN-KNAP: O zametku Zametkov

18:45 – Sebastijan Horvat: Nerealizirano v zametkih (od Anaïs Nin do Ljudožercev)

19:30 – Zavod Sploh: Ko bom velik, bom predstava

Ko bom velik, bom predstava je zametek nikoli uresničenega projekta – FONIJA, katerega namen je bil združiti štiri umetnike, štiri umetniška polja; pesnika Primoža Čučnika, slikarja Žigo Kariža, plesalko Matejo Rebolj in glasbenika Tomaža Groma, vsakega z lastnim avtorskim pristopom in nastopom. Ker se projekt ni prebil skozi sito kulturno-institucionalnih ekspertov, ga ni bilo mogoče realizirati v zastavljenem formatu. Namesto priznanih slovenskih ustvarjalcev tako njegov zametek izvajajo štirje otroci.

20:00 – Biro adkrajine d.o.o.: Predstavitev predloga ureditve vstopne ploščadi Španskih borcev kot prostora druženja v odprtem prostoru.

20:30 – Luke Dunne (EnKnapGroup): Vanessa in jaz. Začetek je bil odličen, kaj pa zdaj?

Sledi druženje v Internacionali.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/predstavitev-%C5%A1e-nerealiziranih-kreativnih-idej-in-vizij-zametki