»Sam proti vsem«

Avtor: MGP

Okrogla miza na temo monodramskega gledališča »Sam proti vsem« je dogodek v okviru 8. Festivala Monodrama Ptuj 2010, ki bo potekal v nedeljo, 5. decembra, ob 17.uri na odru Mestnega gledališča Ptuj.



Na okrogli mizi se bodo, o tej specifični gledališki zvrsti, v odprto debato, zapletli predstavniki strokovne komisije, igralci – udeleženci festivala Monodrama Ptuj 2010 in predstavniki strokovne javnosti. Besedo boste imeli seveda tudi ostali udeleženci.

Kaj pomeni za slovenski kulturni prostor monodramsko gledališče? Zakaj nastaja v našem prostoru vse več monodram?  Morda zato, ker igralci nimajo drugje priložnosti, da pokažejo svoje kvalitete, ali zato, ker je to priložnost za zaslužek. Kaj pomeni invazija zahodnih komercialnih oblik gledališča enega, kot je stand up gledališče za prihodnost monodramskega gledališča? Kakšna je vloga gledalca v gledališču enega in zakaj sploh iti sam pred publiko in se soočiti z njimi? Zakaj nastopiti »Sam proti vsem«, in ali si v monodrami sam proti vsem, ali sam za vse?

Ob 19.30 bo zaključna slovesnost in podelitev nagrad 8. festivala Mondrama Ptuj 2010. Sledil bo glasbeni nastop – projekt »DISCOVER THE CURE«. Vstopnine ni, je pa potrebna predhodna rezervacija.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/sam-proti-vsem