Andrej Rozman Roza: Kako je Oskar postal detektiv

Avtor: SNG Drama Ljubljana

V času razgibanega meseca decembra smo za najmlajše občinstvo v SNG Drama Ljubljana ponovno pripravili predstavo Andreja Rozmana Roze Kako je Oskar postal detektiv.


Predstava je nastala po avtorjevi knjižni predlogi, za katero je leta 2008 dobil nagrado Desetnica za najboljšo slovensko mladinsko ali otroško knjigo. Njeno odrsko oživitev in številne like pa Andrej Rozman Roza tudi tokrat izvaja kar sam ter v svojem prepoznavno dinamičnem, komunikativnem in duhovitem slogu.

Oskar je deček, ki ima težave z branjem, to pa niti približno ne pomeni, da ni bister. Prej nasprotno. Je radoveden, pogumen, navihan in vedno pripravljen za nove izzive. Predvsem pa močno prepričan, kaj si želi postati -- detektiv.

Predstava najmlajšim gledalcem ponuja obilico radoživega odrskega dogajanja, napetih zapletov, smeha in spretnosti z rekviziti. Kako je Oskar postal detektiv je predstava, s katero se lahko najmlajši poistovetijo in jim sporoča, da biti drugačen od svojih vrstnikov ni nič slabega, pač pa odličen razlog za še večje raziskovanje otroških dogodivščin.

Na programu bodo štiri ponovitve predstave Kako je Oskar postal detektiv, in sicer:

- v soboto, 11. decembra ob 15.00 in 17.00 v Mali drami
- v sredo, 15. decembra ob 16.00 in 18.00 v Mali drami

Predstava je namenjena otrokom od pet do enajst let in traja 35 minut.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/andrej-rozman-roza-kako-je-oskar-postal-detektiv