Snježana Premuš: TIHO TELO

Avtor: Flota

Pred gostovanjem na 26. Tednu sodobnega plesa v Zagrebu vas vabimo na ponovitev plesne predstave Snježane Premuš TIHO TELO v izvedbi Katje Kosi.

Koncept, koreografija / Concept, choreography:  Snježana Premuš
Ples / dance: Katja Kosi
Violina / Violin: Arja Bragalini
Glasba / Music: Ivan Mijačević
Scena, kostum, fotografija / Space, costume, photography: Madster
Video / Video: Luka Umek Oblikovanje luči / Lighting design: TEAM

Produkcija Production: Flota, zavod, Murska Sobota
Koprodukcija / Coproduction: Flota Ljubljana, Plesni Teater Ljubljana
Partnerji / Partners: Zavod Exodos, Ljubljana, En-Knap, Pionirski dom – Center za kulturo mladih
Predstava je nastala s podporo Ministrstva za kulturo RS in Mestne občine Ljubljana, Oddelka za kulturo. / The performance was supported by the Ministry of Culture of Republic of Slovenia and the Culture Department of the City Municipality of Ljubljana.
Sponzorji / Sponsors: Cliché, Velana tovarna zaves d. d.
Zahvala / Special thanks to: Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za šport, Iztoku Kovaču, Dobrici Grgič – Fashioninter d. o. o.

 »Tiho telo v predstavi Snježane Premuš paradoksalno nikoli ni zares tiho, četudi zvoke proizvaja v odnosu in s pomočjo giba in rekvizitov, temveč nam skozi navidezno tišino govori zgodbo o tem, kaj se dogaja, kadar mislimo, da je telo tiho. Dobimo torej neke vrste navzven obrnjeno notranjo sliko, negativ, na določen način primerljiv s konceptualnim obratom Johna Cagea in njegovo skladbo 4'33, ko so vsi šumi v dvorani postali glasba/zvok. Vendar pa avtorica negativa tihega telesa v predstavi ne uprizori zgolj skozi en sam element, temveč ga razplasti v več elementov, ki tvorijo izjemno pomensko in atmosfersko gosto, vizualno učinkovito plesno predstavo.« (Katja Praznik, Dnevnik)

Ponedeljek, 25. maj, 20.00, Plesni Teater Ljubljana, Prijateljeva 2 (Prule)

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/snje%C5%BEana-premu%C5%A1-tiho-telo