Schubert Theater pripravlja lutkovno predstavo o Michaelu Jacksonu

Avtor: STA

Z Michaelom Jacksonom je še vedno mogoče pritegniti pozornost javnosti. To trenutno dokazuje dunajski Schubert Theater, ki bo sredi decembra uprizoril lutkovno predstavo "Becoming Peter Pan - An Epilogue to Michael Jackson" (Postati Peter Pan - epilog k Michaelu Jacksonu), kar pri občudovalcih "kralja popa" vzbuja ogorčenje.


Ogorčenje je šlo celo tako daleč, da so ustvarjalci predstave novinarsko konferenco, sklicano za četrtek, prestavili na 14. december. Prva novinarska predstavitev bo tako le dva dni pred premiero, je potrdila tiskovna predstavnica Schubertovega gledališča.

Fiktivna zgodba o možu, ki mu je ime Michael Jackson, ki kdajpakdaj misli, da je Peter Pan, in ki ga pošljejo v psihiatrično ustanovo, Jacksonovo biografijo zožuje na zgodbo, povezano s pevčevim rančem Neverland.

V elektronskem pismu je umetniški vodja gledališča Simon Meusburger zatrdil, da predstava "nikakor ni odrska pristna zrcalna podoba življenja Michaela Jacksona", nakar so se na spletnem forumu http://www.mjackson.net vsuli čustveni komentarji, v katerih občudovalci pevca, ki je umrl junija lani, predstavitev Jacksona v obliki lutke označujejo kot "šokantno", "žalostno", pa celo "sprevrženo".


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/schubert-theater-pripravlja-lutkovno-predstavo-o-michaelu-jacksonu