Dve Čufarjevi priznanji ostali na Jesenicah

Avtor: STA

Ob zaključku 23. Čufarjevih dnevov sta strokovna žirija in občinstvo v soboto dodelila štiri plakete. Nagrado za najboljšo predstavo po izboru žirije je prejel Finfarum gledališča Toneta Čufarja, po izboru občinstva pa Silvestrska sprava kulturnega društva Svoboda Senovo. Med igralci sta slavila Eva Leskovšek in David Ahačič.


Strokovna žirija 23. Čufarjevih dnevov, ki so jo sestavljali Alenka Bole Vrabec, Rastislav Rastko Tepina in Janez Dolinar, je za najboljšo predstavo v celoti izbrala Finfarum jeseniškega Gledališča Toneta Čufarja. V ožji krog nominirancev pa sta se uvrstili še Markolfa kulturnega društva Rudija Jedretiča Ribno in Videoklub Mladinskega gledališča Tržič.

Notranja sila, ki jo je igralcem obilno namenila boginja Thalija, se je nezmotljivo prelivala od ansambla do solista in obratno v presenetljivih zasukih igre, ki nosi podnaslov komedija/satira. Zdelo se je, kakor da tam nad odrom piše: Tu smo doma, tu je studenec skupnega ustvarjanja, so zapisali v obrazložitvi nagrade.

Občinstvo je najvišjo povprečno oceno, kar 4,89, prisodila Silvestrski spravi v izvedbi kulturnega društva Svoboda Senovo. Markolfa kulturnega društva Rudija Jedretiča Ribno je prejela povprečno oceno 4,34, Glavni dobitek kulturno umetniškega društva Pirniče pa 4,24.

Čufarjevo plaketo za moško vlogo je za vlogo nadležnega, egoističnega, po svoje nebogljenega mladeniča v predstavi Videoklub Mladinskega gledališča prejel David Ahačič. Poleg njega sta bila sicer nominirana še Bojan Trampuž ta vlogo Brindsleya Millerja v Črni komediji Loškega odra in Borut Verovšek za vlogo krčmarja v Finfarumu domačega gledališča.

Plaketo za žensko vlogo pa je žirija podelila Evi Leskovšek za vlogo Bare v Finfarumu jeseniškega gledališča. Poleg nje sta bili nominirani Lucija Grm za vlogo Agate v Glavnem dobitku Odra treh herojev kulturno umetniškega društva iz Pirnič in Tatjana Skumavc za vlogo Markolfe v istoimenski predstavi kulturnega društva iz Ribnega.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/dve-%C4%8Dufarjevi-priznanji-ostali-na-jesenicah