Red mora biti!

Avtor: Lena Gregorčič, SiGledal

Prva oseba, ki jo zagledamo, ko v popoldanskem času vstopimo na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo, je Fatima.


Prijazna gospa je tudi tista, ki se nam bo oglasila na telefon, nas vezala v referat, knjižnico ali preverila, če slučajno odpade kakšno predavanje in če so ocene že objavljene. Hkrati je tudi tista prva oseba, ki v stavbi skrbi za »red in mir«.

Fatima, vsak dan hodimo mimo Vas, a Vas nikoli ne vprašamo: Mi se na akademiji počutimo odlično, kaj pa Vi?

Fatima
: »Počutim se v redu, zadovoljna sem, rada delam z mladimi. Vseskozi se nekaj dogaja, študentje so super. No, prvi letnik je prvih 14 dni malo izgubljen, zato je bruce potrebno malo uvesti v sistem, jim povedati, kaj smejo in česa ne. Red mora biti, četudi je slab.

Ko so produkcije, so študentje živčni in napeti, takrat je treba malo potrpeti, še posebej ko čakajo ocene. Sicer pa je vse super.
«

In še preden sva zaključili najin pogovor, je že hitela na pomoč študentki, ki je ostala pred vrati pred nekaj minutami zaprte knjižnice. »Pusti meni knjige, jih bom jaz jutri vrnila,« poreče Fatima, vzame knjige in popoldanska izmena se začne.

 

 

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/red-mora-biti