Grozni Gašper

Avtor: Gledališče Koper

V soboto, 13. novembra ob 10.30 uri bo v Gledališču Koper, premiera komične srhljivke za otroke Grozni Gašper v režiji Jaše Jamnika.


Rok Matek in Igor Štamulak / foto Jaka Varmuž

Gašper, njegov brat Peter in prijateljica Maja uživajo sladko svobodo večera, ko so sami doma. Starši so otroke sicer zaupali varuški Rebeki, vendar ta je pred Gašperjevim nagajivim terorjem zbežala v omaro. Ven si ne upa, saj se boji Gašperjeve udomačene tarantele. Torej, zabava se lahko začne!

Grozni Gašper sodi med najbolj priljubljene junake sodobne otroške literature. Francesca Simon je z zgodbami o simpatičnem porednežu zaslovela po vsem svetu, knjige o Gašperju so velike uspešnice v več kot 25 državah, po njih je posneta risana serija. Tudi na Slovenskem Gašper uživa velik ugled – nagrajen leta 2008 kot najljubša prevedena knjiga v slovenskem knjižničarskem projektu stoji ob boku Matildi in Harryju Potterju. Tamara Matevc je v odrski priredbi po motivih iz več knjig duhovito oživila zgodbo o vse bolj vražje nemogočih otrocih, ki jih ni moč ukrotiti z nobenim vzgojnim prijemom, saj v današnjem narobe svetu oni nadzorujejo odrasle.

Tamara Matevc
Grozni Gašper
Po motivih Francesce Simon

Avtorica uprizoritvene verzije: Tatjana Doma
Režiser: Jaša Jamnik
Dramaturginja: Tatjana Doma
Scenografka: Vasilija Fišer
Kostumografka: Ana Matijević
Avtor glasbe: Mirko Vuksanović
Lektorica: Barbara Rogelj

Grozni Gašper: Igor Štamulak
Pridni Peter: Rok Matek
Muhasta Maja: Medea Novak
Varuška Rebeka: Blaž Valič

Povezave:

- Fotogalerija na SiGledal


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/grozni-ga%C5%A1per