"Poslušaj" - izobraževalni program

Avtor: Gledališče Glej

Gledališče Glej vabi k vpisu v nov izobraževalni program »POSLUŠAJ«, ki bo v sezoni 2010/2011 potekal pod vodstvom Mitje Vrhovnika Smrekarja, priznanega skladatelja glasbe za gledališče in filmske glasbe.


 

Glejev programski sklop »POSLUŠAJ«

Z novim programskim sklopom »Poslušaj« se Gledališče Glej podaja na pot raziskovanja pomembnega področja gledališke umetnosti, s katerim se pri nas le redko ukvarjajo izobraževalne ustanove: področja scenske glasbe. Namen: vzpodbuditev ustvarjanja inovativne glasbe za gledališče in film.

»Poslušaj« se je začel izvajati že v pretekli sezoni v obliki vodenih pogovorov z "Glejevimi" ustvarjalci scenske glasbe. V sezoni 2010/2011 bo sklop »Poslušaj« zaživel dejavnejše: en vikend v mesecu v obliki ustvarjalnih delavnic. Vsak mesec se bodo udeleženci pod vodstvom mentorja Mitje Vrhovnika Smrekarja spopadli z ustvarjanjem glasbe za neme prizore iz že obstoječih gledaliških predstav ali prizorov iz (nemih) filmov.

Mitja Vrhovnik Smrekar

Mitja Vrhovnik Smrekar je skladatelj predvsem gledališke in filmske glasbe, ki je od leta 1988 do danes napisal glasbo za okoli 80 predstav in več kot 10 filmov. Je tudi avtor resne glasbe in član glasbene skupine Bossa de Novo. Redno sodeluje z gledališči Drama SNG Ljubljana, Slovensko mladinsko gledališče, Mini teater Ljubljana, Gledališče ITD Zagreb. Za svoje kompozicije je prejel nagrade »Metod Badjura«, »Zlata ptica« in nagrado Borštnikovega srečanja. Bil je mentor za glasbo in zvok na gledališki in lutkovni šoli GILŠ ter na šoli uporabnih umetnosti Famul Stuart.

Vpis v  “POSLUŠAJ”

K vpisu v program vabimo tako začetnike kot tudi tiste, ki že imajo izkušnje z ustvarjanjem glasbe in bi radi nadgradili svoje znanje. Zaželeno je znanje najmanj enega glasbenega inštrumenta. Vaše prijave pričakujemo na elektronskem naslovu katarina@glej.si do 10. novembra 2010.

Začetek prve delavnice:


Pristopnina za osem delavnic znaša 50,00 EUR.

Vsi zainteresirani prijazno vabljeni!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/poslu%C5%A1aj-izobra%C5%BEevalni-program