Postajam kreativen – spoznavam zvok, svetlobo in oder

Avtor: Center kulture Španski borci

Prihodnji ponedeljek, 11. 10. ob 11. uri Center kulture Španski borci in Zavod EN-KNAP vabita na novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili projekt: Postajam kreativen – spoznavam zvok, svetlobo in oder; usposabljanje mlajše manjšinske populacije in priseljencev za splošne, svetlobne in tonske tehnike


 

Ciljna skupina projekta so mladi in predstavniki manjšinskih skupnosti, priseljenci, ki bi želeli razvijati svoje znanje in spretnosti ter si pridobiti poklic na področju kulturnih dejavnosti. Kader, ki ga želimo usposobiti, so tehnični poklici, ki so prisotni pri produkciji uprizoritvenih dogodkov (»gledališki tehnik«; osnove scenske luči in zvoka), saj zanje v Sloveniji ni možnosti formalnega izobraževanja.

Usposabljanje je brezplačno. Sestavljeno bo iz teoretičnega in praktičnega usposabljanja, ki bo potekalo v Španskih borcih. Število mest je pri praktičnem delu usposabljanja omejeno glede na naravo dela, predvideno število ur usposabljanja in prostorske kapacitete, ki so na voljo v Centru kulture Španski borci. Po zaključku bodo udeleženci pridobili potrdilo o opravljenem usposabljanju.

Mentorji: Jaka Šimenc, tehnični direktor Španskih borcev; Andrej Hajdinjak, oblikovalec svetlobe; Markus Krohn, oblikovalec zvoka; Luka Umek, oblikovalec videa; Luka Curk, oblikovalec svetlobe ter drugi.

Teoretični del projekta se začne izvajati 19. oktobra. Prijave, ki obvezno vključujejo kontaktne podatke ter kratek življenjepis, zainteresirani pošljejo najpozneje do 18. oktobra do 10. ure na office@en-knap.com. Projekt se zaključi 31. Septembra 2011.

Informativni dan za zainteresirane kandidate, na katerem bomo podobno predstavili usposabljanje, bo 15. 10. ob 10. uri v Kavarni Internacionala (1. nadstropje Španskih borcev). Kontaktna oseba za informacije o izvajanju in tehničnih podrobnostih projekta: Jaka Šimenc, tehnični direktor Španskih borcev, 041 364 586 (jaka.simenc@en-knap.com). Dodatne info na www.spanskiborci.si.

Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete: »Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti«; prednostne usmeritve: »Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti«.

Novinarska konferenca bo potekala v Kavarni Internacionala, 1. nadstropje Španskih borcev.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/postajam-kreativen-spoznavam-zvok-svetlobo-in-oder